€ 0 – € 7,50

Wikipedia edit-a-thon: Unforgetting women architects

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Een schrijfmiddag i.s.m. Wikimedia Nederland om vrouwelijke architecten (Nederlands en internationaal) toe te voegen aan Wikipedia.

Vrouwen zijn nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in de architectuur, in het heden, maar vooral ook in de geschiedenis. Van de 650 auteursarchieven in het Rijksarchief voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw staan slechts vijftien op naam van een vrouw. Ook op Wikipedia blijft het aantal items over vrouwelijke architecten achter. Maar hier kan verandering in worden gebracht!

Onder professionele begeleiding van de gendergap werkgroep van de Nederlandstalige Wikipedia en met ondersteuning van Wikimedia Nederland organiseert Het Nieuwe Instituut een schrijfmiddag voor beginnende en gevorderde schrijvers. Voorkennis is niet nodig. Graag van tevoren inschrijven vanwege beperkte capaciteit.

Binnenkort zet de werkgroep ter inspiratie op de speciale Wikipedia-projectpagina lijsten met gewenste artikelen, linkjes naar bronmateriaal en tips voor schrijven van biografieën op Wikipedia klaar.

Zie ook:

http://thursdaynight.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/feminismen-de-architectuur

https://placesjournal.org/article/unforgetting-women-architects-from-the-pritzker-to-wikipedia/

Taal: Nederlands en Engels

Thursday Bite

Eet na afloop een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Beeld: Cora Nikolai aan de tekentafel. Collectie Het Nieuwe Instituut

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

25 Museumpark

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen