€ 7,50

Venster Acties en details

€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kop Wilhelminapier

Koninginnenhoofd

3072 MD Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Met Emiel Arends, stedenbouwkundige Stadsontwikkeling Rotterdam

Over dit evenement

Het maken en verdichten van de stad wordt beïnvloed door veel factoren. Er dient rekening gehouden te worden met bestaande bebouwing, de bouwhoogte is van invloed op mogelijke schaduw- en windeffecten in de buitenruimte en (onzichtbare) systemen in de ondergrond, zoals kabels en leidingen, zijn soms leidend bij nieuwe initiatieven.

Zo ook wind. Niet zichtbaar, maar altijd voelbaar. Hoe beïnvloedt wind de stad zoals je deze ziet en beleeft? Wat weten we inmiddels als het om wind en de openbare ruimte gaat? De afgelopen 15 jaar is er veel nieuwe kennis opgedaan hoe je vooraf kan inschatten hoe wind zich gaat gedragen. De wind wandeling voert langs verschillende locaties in de binnenstad van Rotterdam, waar de wind de inrichting van de openbare ruimte heeft beïnvloed en vice versa.

Ook hier gelden de huidige corona regels:

– Desinfecteer je handen;

– Houd 1,5 meter afstand;

– Blijf thuis als je klachten hebt.

Deze Walkshop is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand.


		Afbeelding van Wind Walk
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kop Wilhelminapier

Koninginnenhoofd

3072 MD Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator We Love Public Space

Organisator van Wind Walk

De publieke ruimte is onlosmakelijk met de stad verbonden; het is het substraat van de stad, het openbare netwerk dat individuele (private) gebouwen met elkaar verbindt. Maar de openbare ruimte is ook de voedingsbodem voor bottom-up initiatieven; het werkveld van burgers, kunstenaars en ontwerpers die met (tijdelijke) interventies de publieke ruimte programmeren, activeren en transformeren.

Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand organiseren we een aantal 'Walkshops' waarbij de Rotterdamse openbare ruimte op een bijzondere manier, Coronaproof, ervaren wordt. Een Walkshop is een (thematische) wandeling waarbij de publieke ruimte vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk verkend wordt. Rotterdamse professionals afkomstig uit verschillende disciplines verleiden de participanten tot actieve deelname, variërend van een 'swarming' performance tot een situationistische 'route dérive'.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen