Winterreise - Schubert

Venster Acties

Winterreise - Schubert

Frank Hermans, Thom Janssen en Donald Bentvelsen presenteren Winterreise: Muziek van Schubert en teksten van Wilhelm Müller.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Huis Kernhem Kernhemseweg 7 6718 ZB Ede Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

In 1827 liet Franz Schubert zijn vrienden na een ‘Schubertiade’ verbijsterd achter nadat hij in twee series van 12 liederen ‘Winterreise’ voorzong en speelde. De teksten waren van Wilhelm Müller, een dichter die we nu vergeten zouden zijn, ware het niet dat… een jaar later Schubert ook op 31-jarige leeftijd zou overlijden. Ook toen was dat jong.

Frank Hermans, Thom Janssen en Donald Bentvelsen willen dit verhaal opnieuw vertellen. Zij studeerden al jaren afzonderlijk aan dit meesterwerk dat je muzikaal en tekstueel steeds weer aangrijpt. Zij ontmoetten elkaar en wilden vanaf dat moment de boodschap van componist en tekstdichter doorgeven, geïllustreerd door foto’s.

Frank Hermans studeerde naast schoolmuziek zang aan de Fontys Hogescholen in Tilburg. Sinds zijn afstuderen wordt hij regelmatig gevraagd voor oratoria in heel Nederland. Behalve van oratoria houdt Frank ook van liedrepertoire:  in 2012 verscheen zijn derde CD met Lies Colman: ‘C’est l’extase langoureuse…’ (Debussy, Fauré, Poulenc). Daarnaast verzorgt hij zanglessen en stemvorming bij Factorium Cultuurmakers in Tilburg en heeft hij al 25 jaar een privépraktijk in Oisterwijk. Ook werkte hij vocaal met dirigenten via Stichting Maestro en verzorgt hij workshops stemvorming.

Thom Janssen studeerde piano bij Jaap Spaanderman, Jan Wijn en Herman Uhlhorn. Hij rondde zijn studie cum laude af als uitvoerend musicus in Utrecht. Naast zijn pianostudie sloot hij een studie muziektheorie af. Hij specialiseerde zich in liedbegeleiding en studeerde aan diverse buitenlandse instituten. Thom is regelmatig te gast op diverse festivals en betrokken bij opnames voor radio en TV. Op dit ogenblik is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Donald Bentvelsen is als succesvol en professioneel zanger bijna dertig jaar werkzaam geweest op diverse podia en bij veel gerenommeerde gezelschappen. Mede onder druk van de recente ontwikkelingen in de cultuursector besloot hij zich te wijden aan de fotografie en bouwde hij zijn hobby uit tot een beroepsactiviteit. Hij doet fotografisch verslag van muziekprojecten en portretteert daarbij de musici. Ook legt hij zich toe op landschaps- en natuurfotografie. Daarbij is zijn huidige woonomgeving, de Waalse Ardennen, een bron van inspiratie. Donald verzorgt de beelden die getoond worden tijdens de optredens.

€ 15