Women you should know: Jakoba Mulder en de tuinsteden van Amsterdam

Venster Acties

Women you should know: Jakoba Mulder en de tuinsteden van Amsterdam

Lustrumbijeenkomst Deel I: Women You Should Know Linda Vlassenrood vertelt over stedenbouwkundige Jakoba Mulder, gevolgd door rondwandeling

Door VVAO Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 16 apr. 2023 10:30 - 16:30 CEST

Locatie

Van Eesteren Museum Noordzijde 31 1064 GV Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 6 uren
  • eTicket voor mobiel

Programma:

10.30 uur ontvangst met koffie en thee

11.00 uur Linda Vlassenrood vertelt over Jakoba Mulder

12.30 uur lunch

13.30 uur rondleiding Tuinstad Slotermeer

15.30 uur borrel

Onderwerp: Jakoba Mulder: Woman You Should Know

Jakoba Mulder was een bijzondere stedenbouwkundige in de geschiedenis van Amsterdam en een belangrijke spil in het ontwikkelen van de Westelijke Tuinsteden, het Amsterdamse Bos en de wijk Frankendael. Toch heeft de gemiddelde Amsterdammer nog nooit van Mulder gehoord. Hoe is dit gebeurd?

Spreekster: Linda Vlassenrood

Onderzoeker Linda Vlassenrood is is curator, spreker en adviseur met aandacht voor complexe stedelijke vraagstukken. Zij is gefascineerd door Mulder die zoveel betekende voor de stad en volledig op ging in haar werk.

Locatie: Van Eesteren museum

Het Van Eesterenmuseum is gelegen aan de noordzijde van de Sloterplas. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (o.a. tramlijn 13). Op zondag kan er in de buurt gratis worden geparkeerd. www.vaneesterenmuseum.nl

Lunch: Lopend buffet (broodjes en soep) in het museumcafé

Excursie:

Onder begeleiding van een gids wandelen in de Tuinstad Slotermeer. In dit levende ‘openluchtmuseum’ wordt verteld hoe de idealen van licht, lucht en ruimte vorm hebben gekregen. De duur van de wandeling is ongeveer anderhalf uur.

Borrel:

Napraten onder het genot van een glaasje wijn, bier of fris en lekkere hapjes – in het museumcafé of op het schitterende terras aan de Sloterplas

Over de organisator

Georganiseerd door
VVAO Amsterdam

De VVAO is hèt leidend netwerk voor ambitieuze, hoogopgeleide, sociaal betrokken vrouwen met 32 afdelingen in heel Nederland, o.a. Amsterdam. Ons netwerk zet zich in voor de positieverbetering en empowerment van vrouwen. Wij ontmoen elkaar, ontwikkelen en te delen onze kennis door regionale, landelijke en internationale activiteiten te organiseren.

Lustrum Amsterdam 2023: Wij zijn 95 jaar!

Het lustrum van Amsterdam staat in het teken van Women You Should Know: de rol van vrouwen bij de ontwikkeling van de stad in het verleden en in het heden. Gedurende dit jaar hebben wij een mooi programma met sprekers vanuit on eigen VVAO netwerk die iedeer vanuit hun eigen invalshoek en expertise zullen vertellen over de invloed en de betrokkenheid van vrouwen.

Wil je mee doen? Jij bent van harte welkom!