€ 413,48

Wonen in vernieuwde steden

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

The Colour Kitchen Utrecht

Prinses Christinalaan 1

3554 JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
De Vernieuwde Stad jaarcongres 2019: woningmarkt, duurzaamheid en inclusiviteit

Over dit evenement

Steden zijn volop in ontwikkeling. Maatschappelijke vraagstukken die zich aandienen vragen om een continue vernieuwing van de stad. De rol van corporaties is daarin dynamisch en vraagt om partnership een flexibele manier van denken. Wat zijn de belangrijkste vragen rondom het wonen in steden? Wat betekenen die voor betrokkenen? De Vernieuwde Stad agendeert deze vraag voor het jaarlijkse congres op 29 november in 2019 in Utrecht en nodigt u daarvoor van harte uit.

Deze editie van het congres gaat over een meerjarenstrategie voor wonen. Volgens De Vernieuwde Stad staan daarbij drie thema’s centraal: de imperfectie van de woningmarkt, de noodzaak tot verduurzaming en het werken aan een inclusieve stad. Met een helikopterblik zal key-note spreker Maarten Hajer ingaan op de samenhang tussen de drie onderwerpen.

programma

12:30-13:00 uur Ontvangst

Inloop

13:00-13:15 uur Opening

Start bijeenkomst door Cees van Boven (voorzitter van De Vernieuwde Stad).

13:15-13:45 uur Keynote speech van Maarten Hajer

Maarten Hajer (Prof. Urban Futures, Urban Futures Studio & Sc Director Pathways to Sustainability Universiteit Utrecht), bespiegelt op de drie thema’s van de dag en legt waar mogelijk verbindingen.

Vervolgens gaat dagvoorzitter Ruben Maes in gesprek met Maarten Hajer, die daarna als tafelheer deelneemt aan de talkshowtafel.

13:45-14:30 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 1: Woningmarkt

Prof. dr. Johan Conijn (Bijzonder hoogleraar Woningmarkt Universiteit van Amsterdam), introduceert het thema Woningmarkt. Daarna schuiven Heleen Aarts (CEO Amvest) en Henk Peter Kip (directievoorzitter Mitros) aan voor een gesprek.

14:30-14:50 uur Pauze

14:50-15:35 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 2: Duurzaamheid

Diederik Samsom (Voormalig Kamerlid en leider klimaattafel gebouwde omgeving) deelt zijn visie op Duurzaamheid. Daarna voegen Dina El Filali (ingenieur, consultant en dichter) en Bert Halm (bestuursvoorzitter Eigen Haard) zich bij het gesprek.

15:35-16:20 uur Talkshow o.l.v. Ruben Maes deel 3: Inclusieve stad

Jacobine Geel (Voorzitter GGZ Nederland), vertelt hoe zij naar inclusiviteit kijkt. Hilde Blank (directeur AM Concepts) en Cees van Boven (bestuursvoorzitter Woonzorg Nederland en voorzitter De Vernieuwde Stad) komen dan aan tafel.

16:20-16:45 uur Afsluiting

16:45-18.00 uur Borrel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

The Colour Kitchen Utrecht

Prinses Christinalaan 1

3554 JL Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen