Workshop 2 Tussen drang en dwang

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Verlengde Walstraat 1

1 Verlengde Walstraat

4341 CS Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Tools om als werker écht partnerschap opbouwen wanneer dit niet altijd vanzelfsprekend is een niet-vrijwillige samenwerking.

Over dit evenement

10 unieke workshops voor Professionals rondom veiligheid.

Veiligheid en kindermishandeling zijn geen gemakkelijke thema’s. In ons werk hebben we er helaas toch regelmatig mee te maken. Daarom hebben wij hebben een laagdrempelige workshopweek georganiseerd. Er zijn 10 verschillende workshops met elke workshop een eigen onderwerp. Het uitgebreide programma vind je in deze flyer en op de site (www.vraagkracht.nl). Thema’s die aan de orde komen zijn werken in het drang-dwang kader, spreken met kinderen, veiligheid op school, samenwerken in onveilige situaties, en meer.. kortom voor iedereen wel een interessant onderwerp.

Voor iedereen die soms eisen moet stellen aan mensen, maar tegelijk graag met hen wil samenwerken om tot een goede oplossing te komen.

Voor veel mensen in de nieuw gevormde teams in de wijk is het omgaan met ‘drang en dwang’ een nieuw onderdeel van hun taak. Waar voorheen bijvoorbeeld de mensen van Bureau Jeugdzorg de taak hadden om met gezinnen in gesprek te gaan waar zorgen waren over de kinderen, wordt nu van ieder lid van de wijkteams verwacht dat zij met dit onderwerp om kunnen gaan. De workshop is ook zeer bruikbaar voor bijvoorbeeld leerplichtambtenaren, consulenten Werk en Inkomen of Participatiewet.

In deze workshop bieden we een nieuwe en unieke benadering die het mogelijk maakt om op een manier om te gaan met lastige onderwerpen als, waarbij helder wordt gecommuniceerd welke zorgen er zijn, maar toch de samenwerking met het gezin en het netwerk intact kan blijven.

Bewezen effectieve elementen uit het gedachtegoed over Nieuwe Autoriteit en middelen uit het Geweldloos Verzet worden gecombineerd met het oplossingsgericht werken aan veiligheid, waar Vraagkracht eveneens jarenlange ervaring in heeft. Je stapt naar buiten met praktische tools waar je in de praktijk direct mee aan de slag kunt.

Datum en tijd

Locatie

Verlengde Walstraat 1

1 Verlengde Walstraat

4341 CS Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen