€ 50

Workshop 7 Samenwerken aan veiligheid

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Stichting VraagKracht

Verlengde Walstraat 1

4341 AM Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Workshop 7 09.30 - 12.30 uur Samenwerken aan veiligheid, bij zowel acute onveiligheid als structurele onveiligheid Door: Eric Sulkers

Over dit evenement

Samenwerken aan veiligheid, Eric Sulkers, kinderarts en voormalig vertrouwensarts van Zeeland (partner in www.TIMMconsultancy.nl)

Samenwerken aan Veiligheid (gebaseerd op o.a. Signs of Safety en Partnering for Safety) wordt ingezet zodra er zorgen zijn over de veiligheid van kinderen. Het biedt een structuur, een kader om de kennis van het gezin en van de hulpverlener, vanaf het eerste tot het laatste gesprek, beter met elkaar te integreren. Het is gericht op zowel het maken van veiligheidsplannen voor zowel acute als structurele onveiligheid.

Handelen bij (vermoedens) van kindermishandeling is niet eenvoudig. Als professional weet je nooit helemaal zeker wat er precies aan de hand is. De beschikbare informatie is beknopt en gekleurd door de blik van de informanten en feiten en meningen lopen door elkaar heen. Besluiten worden vaak genomen onder tijdsdruk doordat snel ingrijpen nodig is met het oog op de veiligheid van kinderen. Ouders hebben meestal (nog) geen eigen hulpvraag of motivatie voor hulp. De keuzemogelijkheden voor de beste interventie zijn beperkt en zelden optimaal. Verantwoordelijkheid en casusregie zijn niet altijd duidelijk.

Met ‘Samenwerken aan Veiligheid’ willen we komen tot een constructieve samenwerkingsrelatie met de cliënt (en met alle professionele partners!!), waarbij de veiligheid van de kinderen centraal staat. Het is een oplossingsgerichte benadering die vooral “practicebased” ontwikkeld is en nog steeds verder ontwikkeld wordt.

In de workshop wordt een introductie gegeven en worden de vaardigheden geoefend.

De workshop is een goede voorbereiding op de middag workshop van Margreet timmer over praten met kinderen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Stichting VraagKracht

Verlengde Walstraat 1

4341 AM Arnemuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen