Workshop Bedrijven en Mensenrechten in Nederland

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Amsterdam

Dijksgracht 6

1019BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Ontwikkelen partnerships en innovatieve ideeën tegen de problematiek rondom arbeidsuitbuiting in Nederland

Over dit evenement

Samen voor verbetering van mensenrechten in Nederland.

Voor vier euro per uur tot diep in de nacht werken in bloedhete wasserijen voor de hotelbranche. Werknemers die onder erbarmelijke omstandigheden asperges steken. De mensenrechtensituatie in Nederland mag dan tot de beste van de wereld behoren, toch behoort arbeidsuitbuiting ook in Nederland tot de orde van de dag.

Er zijn veel gevallen van Zuid- en Oost-Europeanen in Nederland die te lange uren maken, slecht worden betaald en benarde huisvesting hebben. Bedrijven die betrokken zijn in de keten zijn vaak zelf niet op de hoogte of zitten zelf in een moeilijke economische situatie.

The Punchy Pack wil, in partnership met de Groene Strik en FairWork, (young)professionals uit bedrijven inspireren om mensenrechten in de keten te verbeteren. Op 25 juni organiseren we daarom een workshop voor professionals en bedrijven die meer willen leren over het onderwerp en arbeidsuitbuiting in de keten terug willen dringen

De Trainers: de workshop wordt verzorgd door Eline Willemsen van FairWork en Marijn de Haas van de Groene Strik. Eline is werkzaam bij FairWork, een organisatie die slachtoffers van arbeidsuitbuiting en mensenhandel helpt en met bedrijven in gesprek gaat over oplossingen rondom de problematiek. Marijn de Haas heeft 7 jaar voor ABN Amro gewerkt en zich gespecialiseerd in praktische tools voor mensenrechtenimplementatie in het bedrijfsleven.

In de workshop zullen we met voorbeelden en oplossingen uit de praktijk een beeld scheppen van de problematiek rondom arbeidsuitbuiting in Nederland. Met elkaar gaan we in gesprek wat de verantwoordelijkheid van bedrijven is en hoe ze op een positieve manier kunnen bijdragen aan het beschermen van mensenrechten in Nederland.

We zien je graag de 25ste!

Datum en tijd

Locatie

Amsterdam

Dijksgracht 6

1019BS Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen