€ 3,75 – € 7,50

Workshop Charlotte Kan – Lichtgevoelig verven op textiel

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Modeontwerper Charlotte Kan is altijd op zoek naar nieuwe technieken. De afgelopen maanden staat experimenteren met lichtgevoelige verf bij haar centraal. In deze workshop neemt ze je mee in dit proces. Ze leert hoe je met behulp van verf, uv-licht en een negatief kunt printen op een linnen tas. Het Nieuwe Instituut stelt een selectie prints uit het eigen archief beschikbaar. Welk archiefstuk neem jij mee op pad?

Charlotte Kan studeerde in 2007 af aan de Willem de Kooning Academie als modeontwerper, waarna ze tot 2015 onder eigen naam aan haar dameslabel werkte. Geïnspireerd door de online community van makers en de wens om duurzamer te werken, brengt ze haar ontwerpen van 2015 alleen nog uit als digitale naaipatronen. Haar ontwerpen worden ondertussen door makers over de hele wereld gedragen. Kan was van september 2016 tot februari 2018 coördinator de drijvende kracht achter The New Haberdashery, een stoffenwinkel en werkplaats in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen