Workshop: CNC portaalfrees 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kaasfabriek | FabLab regio Akmaar

Pettermerstraat 15

Containergebouw achter op buitenterrein HAL25

1823CW Alkmaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Workshop: CNC portaalfreesWAT KAN JE LEREN?Leer tijdens de workshop zelfstandig werken met de CNC portaalfrees. Na het volgen van de cursus

Over dit evenement

Workshop: CNC portaalfreesWAT KAN JE LEREN?Leer tijdens de workshop zelfstandig werken met de CNC portaalfrees. Na het volgen van de cursus is er voor iedere cursist op een nader te bepalen tijdstip een mogelijkheid om de machine 2 uur (in maximaal 3 sessies) onder begeleiding van de cursusleider te gebruiken. OPBOUW WORKSHOPDe workshop is opgebouwd uit twee onderdelen:

  • Collectieve deel 2 uur (woensdagavond van 20:00 uur tot 22:00 uur)
  • Individuele deel 2 uur per cursist in maximaal 3 sessies (later te bepalen tijdstip)

GEREEDSCHAP

Tijdens het collectieve en individuele deel van de workshop kun je gebruik maken van het freesgereedschap van de Kaasfabriek. Je krijgt tips over welke frezen je het beste kan gebruiken voor jouw project. Wanneer je na de workshop de machine gaat huren voor je eigen project dien je voor je eigen freesgereedschap te zorgen.

HET COLLECTIEVE DEEL (2 uur)Tijdens het collectieve deel worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Inleiding 
  • Uitleg over machine, machine onderdelen en snijgereedschap
  • Uitleg over de gevaren en het veilig werken met de CNC portaalfrees
  • Maken van het toolpad. (hiervoor wordt de software Cut2D van Vectric gebruikt)
  • Inlezen van G-code in besturingssoftware (hiervoor gebruiken we NC studio)
  • Bedienen van de CNC portaalfrees.
  • Tips & Tricks

HET INDIVIDUELE DEEL (2 uur in maximaal 3 sessies)Na het collectieve deel gevolgd te hebben kan de cursist met een eigen project aan de gang onder begeleiding van de cursusleider. Hiervoor dient de cursist een afspraak te maken om dat moment in te plannen. Als de cursusleider van mening is dat de cursist voldoende vaardig is om de CNC portaalfrees zelfstandig te bedienen dan krijgt hij een certificaat van bekwaamheid op naam. Met dit certificaat kan de betreffende persoon de CNC portaalfrees zelfstandig gebruiken tegen de op dat moment geldende tarieven en voorwaarden. Het certificaat is geldig voor een jaar en wordt bij elke keer dat de machine gehuurd wordt met een jaar verlengt. Dit om te voorkomen dat mensen die ooit de cursus gevolgd hebben er na bijvoorbeeld 3 jaar zonder begeleiding mee aan de gang gaan.CERTIFICAATAan het einde van de workshop krijgt je een certificaat van bekwaamheid waarmee je de CNC portaalfrees zelfstandig kan gebruiken om aan jouw project te werken..WAT KOST HET?De kosten voor de workshop bedragen € 225,-.

Voor studenten hanteren wij een speciaal tarief van € 175,-.

Beide tarieven zijn inclusief alle materialen en koffie en thee en inclusief administratiekosten van Eventbrite.Aantal deelnemers: minimaal 2 maximaal 6 personen.VOLGENDE DATA COLLECTIEVE DEELIn de lijst kan je de beschikbare datum selecteren. Als de datum van de maand er niet meer bij staat is deze volgeboekt.TIJDSTIP COLLECTIEVE DEELVan 20:00 tot 22:00 uurWAARKaasfabriek | FabLab regio Alkmaar - Pettemerstraat 15, 1823 CW  AlkmaarVRAGENVragen? stel ze aan robert@kaasfabriek.nl.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kaasfabriek | FabLab regio Akmaar

Pettermerstraat 15

Containergebouw achter op buitenterrein HAL25

1823CW Alkmaar

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen