Verkoop beëindigd

Workshop De Afhankelijkheidsparadox

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Meet & Discover!

2 Stadsring

3811 HR Amersfoort

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op dinsdag 22 augustus gaat in de S2M locatie Meet and Discover aan de Stadsring 2 in Amersfoort de eerste workshop over de Afhankelijkheidsparadox van start.
De Afhankelijkheidsparadox gaat over hoe jij in jouw relaties met anderen “exact creëert wat je beoogt te voorkomen”. Exact creëren wat je beoogt te voorkomen betekent dat jij in je contact met de ander gerichte acties doet waarmee je precies op de plek terecht komt waar je nu nét niet wilde zijn.


De Afhankelijkheidsparadox is gebaseerd op het projectiemechanisme. Je projecteert op de ander iets dat over jezelf gaat. En dat maakt het vaak zo pijnlijk. Niet in het begin, je bent verliefd en wilt een lange en gelukkige relatie creëren en vervolgens moet je na enige tijd vaststellen dat het geluk waar je naar streefde, is verandert in een slagveld waarin het tussen jou en de ander alleen nog maar gaat over winnen en verliezen, over wie gelijk heeft en wie ongelijk. Het oordeel dat je krijgt op de ander, maakt je ook zo gevoelig voor het oordeel van de ander op jou.


Afhankelijkheid in je relaties met anderen leidt tot respectloos en liefdeloos gedrag. Het gaat niet meer over hoe partners tot een samenwerking komen maar over hoe ze elkaar kunnen veranderen in de perfecte partner, buur, vriend of collega. Een zinloze “strijd” die nooit leidt tot een win-win maar in de loop der tijd vaak verergert. En daarmee is afhankelijkheidsdynamiek in een relaties een chronisch en progressief proces. Als er niets verandert, dan verandert er niets.


De oplossing?
Niet meer bezig zijn met de ander maar je eigen leven gaan leiden. Dat hoeft niet persé buiten de relatie, dat kan juist heel goed in de relatie. Een relatie is niet voor niets de hogeschool van de groei. Je eigen leven gaan leiden betekent dat je je niet meer bezig houdt met hoe je die ander kunt veranderen. Daarmee laat je je oordelen op de ander los en kom je ook los van wat de ander van jou vindt.


Je eigen leven gaan leiden betekent dat je je focus gaat richten op de doelen die jíj wilt bereiken. Op je eigen normen en waarden en op dat wat jíj wilt toevoegen aan de wereld. Door je acties daarop af te stemmen, blijf je in contact met jezelf en ontstaat de ruimte waarin beide partners kunnen ontspannen en opnieuw afstemmen op gezamenlijke doelen. Het begrip “elkaar nemen zoals je bent”, krijgt daarmee een nieuwe betekenis.


Als contact van Centrum voor Relatieverslaving wil ik jou in de gelegenheid stellen als eerste kennis te maken met de Afhankelijkheidsparadox. In een 3 uur durende workshop laat ik je ervaren hoe de Afhankelijkheidsparadox in elkaar steekt en hoe die werkzaam is in jouw leven en in jouw relaties. Ik beloof je dat het een boeiende ontdekkingsreis wordt.


Dus, wil jíj meer succesvol worden in je relaties met anderen? Wil jíj meer zicht krijgen op waar de conflicten in jouw relaties en leven over gaan? Wil jíj ontdekken wanneer en welk ineffectief gedrag jij gaat vertonen als je in de relatie niet krijgt wat je wilt. Wil jíj weten welke triggers jou afhouden van wat je écht wilt bereiken? Kom dan op dinsdag 22 augustus naar de S2M locatie Meet and Discover aan de Stadsring 2 in Amersfoort.


De workshop over de Afhankelijkheidsparadox heeft een waarde van €147. In ruil voor jouw feedback over mijn workshop, bied ik jou deze geheel gratis aan. Ik vraag alleen een onkostenvergoeding (zaalhuur, koffie/thee) van €12. Laat deze unieke kans niet voorbij gaan en MELD JE METEEN aan

Met vriendelijke groet,

Joycet Reinders
06 43 897 132

Datum en tijd

Locatie

Meet & Discover!

2 Stadsring

3811 HR Amersfoort

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen