Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Instock Amsterdam

21 Czaar Peterstraat

1018 NW Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Leer communiceren over duurzaamheid op een manier dat je mensen in beweging krijgt in plaats van in de weerstand!

Heb jij weleens...

  • Dat je met mensen in gesprek bent over duurzaamheid en dat ze alleen maar met tegenargumenten komen?
  • Het gevoel dat je staat te roepen in een woestijn terwijl er niemand in actie lijkt te komen?
  • De neiging om met feitjes te gaan strooien om mensen maar bewust te maken van HOE URGENT HET ALLEMAAL IS (want als mensen dat horen, dan komen ze wel in beweging, toch?)?

Zo begrijpelijk! Wanneer je je gaat verdiepen in klimaatverandering en onze impact op de planeet, kijk je al gauw met verbazing om je heen. Waarom is niet iedereen in collectieve paniek? Hoezo passen we niet van vandaag op morgen allemaal ons gedrag aan zodat we op een duurzame manier op de Aarde leven?

Wat is duurzaam communiceren?

Wij merken dat veel mensen zoekende zijn in hoe zij effectief communiceren om hun omgeving, of dat nu de organisatie, partners of de samenleving is, in beweging te krijgen om duurzamere keuzes te maken. Vanuit goede intenties zien wij vaak onbedoeld onhandige communicatie, die eerder leidt tot een terugtrekkende beweging bij de omgeving (collega, klant of anderen). Zo zien wij de neiging om zoveel mogelijk informatie te delen of extra urgentie op de noodzaak tot actie te leggen. Het effect is vaak dat de ander de argumenten wegwuift, of zelfs met tegenargumenten komt ('ik kan het toch niet oplossen', 'mijn ene stukje vlees maakt echt niet zoveel uit hoor', 'tja, je kunt niet alles goed doen!'). Of dat mensen dichtslaan en niet meer luisteren.

Wat maakt toch dat mensen zo reageren? En hoe communiceer je over dit onderwerp op een manier dat mensen wél blijven luisteren en in actie komen?

Inhoud van de workshop

Na de Workshop Duurzaam Communiceren, heb je tools om te communiceren over duurzaamheid op een manier die prettig is voor zowel jou als je omgeving. We behandelen onderwerpen als klimaatpsychologie, klimaatcommunicatie, storytelling en de verschillende groene doelgroepen die er zijn en welke benadering ze elk nodig hebben. Door met elkaar in gesprek te gaan en praktische opdrachten kun je het geleerde direct toepassen in je werk (en privé). Omdat het een pilotworkshop betreft, is de investering deze keer € 200,- in plaats van € 470,-.

Voor wie?

De workshop is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het snijvlak tussen psychologie, gedragsverandering, duurzaamheid en communicatie. Hij is gericht op mensen die zich in en op het werk bezighouden met het communiceren over duurzaamheid. Natuurlijk zijn ook mensen die in hun dagelijks leven hun omgeving willen inspireren welkom.

Cover photo: Val Vesa op Unsplash

Datum en tijd

Locatie

Instock Amsterdam

21 Czaar Peterstraat

1018 NW Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen