€ 44,95

Workshop: Een reis door de 7 chakra's

Venster Acties en details

€ 44,95

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pretorialaan 33B

33B Pretorialaan

3072 EG Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Wil jij ook meer in balans, dichter bij jezelf en gezonder leven? Deze zondagmiddag is speciaal voor jou!

Over dit evenement

Wil jij ook meer in balans, dichter bij jezelf en gezonder leven? Deze zondagmiddag is speciaal voor jou!

Zowel Kim als Joanne verdiepen zich al enige tijd in de wondere wereld van de Oosterse wijsheden. Wij kwamen er allebei namelijk al vroeg achter dat de Oosterse filosofie en methoden een verrijking zijn op de Westerse aanpak. Het helpt ons om meer in balans, dichter bij onszelf en gezonder te leven.

In het Westen zijn we erg gefocust op symptoombestrijding; waar in het lichaam manifesteren klachten zich en hoe kunnen we deze zo snel mogelijk verhelpen? Dit is vaak makkelijk, effectief en soms zelfs noodzakelijk maar het lost niet altijd de oorzaak op. Soms wordt de oorzaak niet eens gevonden. Verder wordt medicatie snel voorgeschreven maar niet altijd met succes. Vaak blijven klachten ook terugkomen. Dit is op de lange termijn niet effectief en soms zelfs schadelijk voor het lichaam.

Gelukkig hadden wij al vroeg mensen in onze omgeving welke ons ‘alternatieve’ methoden adviseerden. Vol verbazing hebben we zelf ervaren hoe zonder medicatie onze klachten verdwenen. Het grote verschil met de Westerse aanpak is dat er veel meer gekeken wordt naar het individu. Omdat iedereen uniek is vraagt het verhelpen van klachten ook een unieke aanpak. Vanuit de Oosterse filosofie is de aanpak veel meer gericht op het herstellen van balans van het individu. Klachten ontstaan namelijk vanuit disbalans. Het herstel is gericht op het herstellen van deze balans wat voor ieder individu anders kan zijn ondanks dat de klachten hetzelfde zijn. Het herstel vraagt vaak om een aanpassing in bijvoorbeeld leefstijl of voeding in plaats van het gebruik van medicatie. Nogmaals, medicatie is soms ook noodzakelijk. Wij zeggen ook niet dat iets goed of fout is. Het is anders. Ook hier draait het volgens ons om de juiste balans.

Door deze ervaringen leerden wij anders naar ons lichaam kijken. Inmiddels kunnen wij hier ook beter naar te luisteren. Het helpt ons meer in balans te leven en fysieke klachten te voorkomen in plaats van genezen. En zo ontstond er al vroeg interesse in andere manieren van leven en helen.

Een van die Oosterse wijsheden is het chakra systeem waar wij tijdens onze yoga teacher trainingen in getraind zijn. Vanuit onze interesse hebben we ons hier steeds verder in verdiept. Het chakra systeem helpt ons om makkelijker, beter en eerlijker naar onszelf te kijken om de oorsprong van lichamelijke klachten te onderzoeken. Het chakra systeem geeft namelijk vaak aanwijzingen op welke vlakken we fysiek, emotioneel of mentaal wat meer aandacht mogen besteden. Zo weet Joanne inmiddels dat wanneer ze druk op de borst ervaart, ze meer vanuit liefde en compassie mag handelen, vooral naar zichzelf. Iets wat bij de energie van het hartchakra hoort. Wanneer Kim klachten aan haar keel ervaart is dat voor haar een subtiele hint dat ze zichzelf duidelijker mag uitspreken naar anderen. Een kenmerk wat bij het keelchakra hoort. En zo heeft ieder chakra specifieke kenmerken, kwaliteiten en zelfs een specifieke energie.

Verder helpt yoga en meditatie ons om bewust stil te staan bij de verschillende energieën in ons lichaam. Om beter te luisteren, voelen en ervaren waar mogelijke blokkades zich bevinden. Yin yoga helpt ons om blokkades op te heffen zodat we daarna met vloeiende bewegingen de energie weer vrij kunnen laten stromen. Dit creëert meer balans in het lichaam. En hoe meer in balans je bent en hoe beter je naar jezelf kan luisteren, hoe minder klachten je zal ervaren. Niet alleen fysiek, ook emotioneel en mentaal.

Wil jij ook meer handvaten om meer in balans, dichter bij jezelf en gezonder te kunnen leven? We nemen je graag mee op reis door de chakra’s tijdens onze workshop.

Het programma voor deze middag is als volgt:

Zondag 1 november – 14.00 tot 17.00u

- Aarden met een chakra meditatie

- Verrijken met de basisprincipes van de 7 chakra's

- Harmoniseren met een yin yoga flow

- Verbinden met een chakra yoga nidra

- Vitaliseren met smoothie / thee & lekkers

- Vragen & delen ervaringen

- Afronden

Wij kijken uit naar zondag 1 november! Tot dan!

Liefs,

Kim & Joanne

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pretorialaan 33B

33B Pretorialaan

3072 EG Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen