Gratis

Workshop 'En nu jij aan de slag als Vaartmaker'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hooghiemstra

Hooghiemstraplein 51

3514 AX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben jij verantwoordelijk voor het versnellen van verandering in jouw organisatie of gun je iemand uit jouw organisatie een kickstart als Vaartmaker? Hoe krijg je de organisatie, en dus de medewerkers binnen die organisatie in beweging? Hoe zorg je er voor dat je voorop loopt in deze veranderingen? Dat je zelfs aan het stuur staat? Kom op donderdagavond 14 juni (gratis) naar onze workshop 'En nu jij aan de slag als Vaartmaker!' en krijg antwoord op de vraag:

Hoe word ik Vaartmaker en versnel ik verandering in mijn organisatie?

Verandering in organisaties is van alle tijden. Maar het gaat wel steeds sneller. Met Vaartmakers hebben wij een bedrijf opgericht met het middenkader als ons belangrijkste instrument om duurzame veranderkracht te realiseren. Wij willen een beweging zijn waar mensen die hun organisatie in beweging willen brengen inspiratie vinden en zich kunnen ontwikkelen tot vaartmaker. Een beweging waar geluisterd wordt naar hun ideeën en hun blik op organisaties en verandering. Maar ook een beweging waar wij visies op verandering vanuit verschillende perspectieven samenbrengen. Wij geloven niet dat wij de waarheid in pacht hebben.
We brengen verschillende inzichten bij elkaar om van elkaar te leren. We zoeken de verschillen op om te ontdekken dat daar juist de overeenkomsten liggen. Een aanpak uit een heel andere sector past beter dan we op voorhand verwachten.

Het programma

De workshop bestaat uit drie onderdelen. Het eerste deel zal gaan over de vraag 'Hoe werkt organisatieverandering?' Waarom veranderen organisaties? Waarom is het zo complex? Wat bepaalt het gedrag van een organisatie?

Een organisatie is niets meer dan een hoeveelheid bij elkaar georganiseerde mensen die samenkomen rondom een doel. Vanuit die gedachte is het gedrag van die mensen individueel en collectief bepalend voor het succes van (de verandering in) organisaties. Als iedereen wacht op de ander staat alles stil.

Het tweede deel ‘Een organisatieverandering begint bij jezelf’ gaat dan ook over jou. Waar sta je? Waar wil je naartoe? Hoe kom je daar? En wat houd je tegen om die eerste stap te zetten? Je wordt uitgedaagd zelf het heft in handen te nemen! Tijd om aan de slag te gaan. Ga op zoek naar wat je leuk vindt, zet je talenten in en sta in je kracht.

In deel drie gaan we op zoek naar de verbinding tussen deze twee en hoe je die verbinding voor je kunt laten werken om er zelf zoveel mogelijk uit te halen. 'Ben jij de Vaartmaker die het verschil gaat maken?' Zoveel mogelijk resultaat voor de organisatie, maar ook de leukste klus voor jezelf. De organisatie, dat ben jij samen met je collega's.

Over de spreker

Frank Oeben neemt je mee in zijn manier van ‘zelf het heft in handen nemen’. Leer hoe je in bepaalde situaties wel degelijk invloed kunt hebben en leiderschap kunt nemen over jezelf en de keuzes die je maakt. In deze workshop leer je d.m.v. praktische tips, definities en modellen, hoe je de touwtjes in handen neemt in verandering binnen jouw organisatie. Bovendien leer je om te gaan met de beren die je op je weg tegenkomt.

Geen zweverig gedoe, maar concrete activiteiten en tools. Laat je wakker schudden en neem zelf de touwtjes in handen. Kom uit je hoofd en ervaar hoe weinig moeite het kost om een stap te zetten.

Zorg dat je er bij bent!

De workshop vindt plaats in Utrecht op 14 juni van 18.00 tot 21.00. Vanaf 17.00 staan de broodjes klaar en achteraf is er de mogelijkheid om na te praten met een drankje.

Deelname is gratis, deze workshop wordt aangeboden door Vaartmakers.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hooghiemstra

Hooghiemstraplein 51

3514 AX Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen