Workshop familie-opstellingen met Els van Steijn, auteur van De Fontein

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Conservatorium Hotel

Van Baerlestraat 27

1071 AN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op zondag 16 februari 2020 organiseert Holistik een workshop familie-opstellingen. De workshop wordt gegeven door familiesytemen-expert Els van Steijn vanuit de visie van haar bestseller De fontein, vind je plek. Tijdens de workshop ervaar je hoe de onzichtbare wetmatigheden van jouw familiesysteem zich herhalen in je huidige leven. Hierdoor kunnen hardnekkige patronen ontstaan, die je vrijwel altijd kunt terugvoeren op je systeem van herkomst. Een familie-opstelling kan deze patronen aan het licht brengen en biedt handvatten om ze vervolgens te doorbreken.

Het bijzondere van een opstellingendag is dat je gaat inzien hoe leden van een familie onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Met de ratio lijkt het alsof je kunt breken met je familie, maar op een ander niveau lukt dat niet. Dat heeft vervolgens effect op je dagelijkse gang van zaken in je leven.

Op 16 februari gaan we met 40 mensen aan de slag in de Symphony Room van het Conservatorium Hotel. We beginnen de dag met een geleide meditatie waarbij je jezelf verbindt met je systeem van herkomst. Vervolgens worden de basisprincipes van ‘de fontein’ toegelicht en redenen waarom je mogelijk niet goed op jouw eigen unieke plek staat.

Het grootste gedeelte van de dag staat in het teken van vijf familieopstellingen. Vijf deelnemers kunnen een persoonlijke vraag inbrengen op basis waarvan we een opstelling gaan doen. We gaan dan onderzoeken hoe de fontein in deze familie stroomt en kijken waar mogelijk ruimte is om de fontein vloeiender te laten stromen. De opstellingen worden ondertiteld door Els waardoor je zowel begrijpt als doorvoelt wat er gebeurt. Een mens is aan de ene kant heel uniek en aan de andere kant ook weer niet; we delen menselijkheid en resoneren mee op thema’s van de ander. Een opstelling van de ander - hoewel je er zelf niet aan meedoet - kan voor een enorme resonantie bij jezelf zorgen. Op een diep niveau word je geraakt en vindt er een schoonmaak van binnen in jezelf plaats. Vaak juist op de stukken waar je zelf niet altijd goed bij kunt komen, omdat je ratio of overlevingstactiek dat niet toestaan.

Mogelijk dat jij gedurende de dag een opstelling krijgt, misschien ook niet. Je kunt gedurende de dag uitgenodigd worden als representant van de opstelling van een ander. Je vertegenwoordigt op dat moment iemand uit het familiesysteem van de ander. Ga er maar vanuit dat jij die representantenrol niet voor niets krijgt en dat het iets bij jou raakt, wat nieuwe ruimte schept. Voel je je niet prettig in de rol van representant? Je mag altijd zonder opgave van redenen weigeren.

Praktische informatie & tips

Vanaf 9.30 uur staat er koffie met wat lekkers klaar. We starten om stipt 10.00 uur en sluiten af om uiterlijk 17.00 uur. Voor de lunch en tussendoortjes wordt gezorgd. Mocht je specifieke dieetwensen hebben, laat het dan weten door een mail te sturen naar femke@holistik.nl.

Gedurende de dag kan de temperatuur gevoelsmatig nogal eens variëren. Daarom is het handig om je in ‘laagjes’ te kleden. Ook is het raadzaam om comfortabele schoenen te dragen, zonder al te hoge hakken.

Over het algemeen wordt het als ontspannen ervaren om op de avond van de opstellingendag geen privé of werkafspraken te hebben staan.

Locatie en bereikbaarheid

De workshop vindt plaats in één van de mooiste hotels van Amsterdam: Het Conservatorium Hotel. Het adres is Van Baerlestraat 27, 1071 AN Amsterdam. In de centrale lobby van het hotel gaat er een lift naar de Symphony Room, dit is de zaal waar de workshop plaatsvindt.

Het Conservatorium Hotel is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 2, 3, 12 en 14 stoppen op loopafstand van het hotel. Bij het hotel zelf is geen parkeergelegenheid, dus je zult in de omgeving van het hotel moeten parkeren.

Over Els van Steijn

Els van Steijn (50) is coach, familie- & organisatieopsteller en auteur van de bestseller De fontein, vind je plek. In dit boek worden soms behoorlijk complexe familiesystemen op een duidelijke manier uitgelegd. Zo kun je zelf aan de slag gaan met het doorbreken van patronen. Els is gespecialiseerd in het systemisch perspectief. Ze heeft daarmee oog voor het enorme web waardoor alle personen en gebeurtenissen binnen een (familie)systeem met elkaar verbonden zijn en hun effecten hebben in het verleden, heden en toekomst.

Over Holistik

Holistik is een online magazine dat wordt gerund Evelyn van Hasselt (1977) en Karlijn Visser (1986). Het magazine bestaat sinds 2016 en bereik inmiddels 350.000 unieke bezoekers per maand. Holistik is een 100% onafhankelijk en selfmade platform. Met Holistik geven Evelyn en Karlijn gehoor aan hun wens om van de wereld een mooiere plek te maken. Holistisch leven met respect voor mens, dier en natuur speelt hierbij een sleutelrol.
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Conservatorium Hotel

Van Baerlestraat 27

1071 AN Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen