Gratis

Workshop: fundamenten van een huwelijk

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Altaïr Begeleiding

56 Pupillenstraat

3023 VW Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Als je tegenwoordig relatie advies wilt van een professional, of een relatieworkshop wil volgen, dan krijg je te maken met: ''relatiedynamiek'', ''emotionele diepgang'', en al dat soort onzin. Zaken die voor de gewone mens veel te complex en interpreteerbaar zijn om echt iets mee te doen. Of moet je, om een huwelijk te onderhouden, eerst je Master in human emotions and behaviour halen?

Relatieadvies is vrijwel de meest voorkomende hulpvraag. Het is mij echter opgevallen dat de meeste adviezen niet aansluiten op de doelgroep. Ik krijg dan terugkoppelingen als: ''Maar ik kan niet goed genoeg communiceren om zo iets over te brengen zonder ruzie.'', of: ''Ik denk dat ik zijn emoties niet goed genoeg begrijp om zo iets in te schatten.'' Je kan het ook niemand kwalijk nemen. Mensen, hun gedrag en emoties, zijn supercomplexe thema's!

In westerse landen lopen ongeveer 50% van de huwelijken uit in scheidingen. Als je dan ook de informele huwelijken meerekent komt zitten we alweer op 70-80%. Dan moet er toch iets fundamenteels fout gaan? Hebben wij op dit moment dan nog wel wat aan al die ''emotionele diepgang'' en ''contextuele relatietherapie''? Als je een breuk in je dakpan hebt ga je toch ook niet eerst je lamp repareren, toch?

Of je nu net of al lang getrouwd bent, wel of geen relatieproblemen hebt: deze interactieve workshop geeft je de tools die je nodig hebt voor een stabiel en harmonieus huwelijk. Deze workshop focust zich op de belangrijkste basis en is vooral gefundeert op wetenschappelijk onzerzoek. Wat zijn de universele succesfactoren van een relatie? Op welke manier kan eenieder deze effectief toepassen? Wat is het verschil tussen het mannelijke en het vrouwelijke brein en hoe kan dit voor conflicten zorgen? Waarom is het zo belangrijk om te weten wie je bent? Hoe zorg jij voor een positieve verandering in de sfeer?

De volgende 4 thema's zullen behandeld worden:

*Neurobiologische factoren
*Interpersoonlijke factoren
*Een stabiel zelf: waarom is het essentieel?
*Effectief communiceren
+Vragen/discussie (ruimte voor de input van je persoonlijk situatie en/of vragen.)
- Volledige duur: circa 3 tot 3,5 uur.

Deelnemers krijgen een handout mee met een samenvatting van alle besproken informatie en leerzame thuisopdrachten. Indien er genoeg vraag is naar oppas kan die ingezet worden, wij zullen hier een kleine vergoeding voor vragen voor de oppas.

Een uitgebreid programma zal per mail worden toegestuur wanneer de aanmelding is voltooid. De workshop is eenmalig €25 p.p. omdat dit de eerste rond is. LET OP: beperkte plaatsen (max 15), aanmelden via: info@altairbegeleiding.nl. Je krijgt daarna het programma, adres en het factuur toegestuurd. Vergeet niet door te geven of je een oppas wenst en voor hoeveel kinderen.

**Momenteel is deze (eerste ronde) workshop alleen voor moslima's, gezien daar de meeste vraag vandaan komt. De workshop bevat geen religieuze informatie en/of advies, echter brengt een verschillende doelgroep verschillende casuïstiek met zich mee.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Altaïr Begeleiding

56 Pupillenstraat

3023 VW Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen