Uitverkocht

Workshop: Games maken in Microlab

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Microlab

Kastanjelaan 400

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Aanmelden is voor de serie van 3 workshops. Omdat er tijdens deze 3 workshops naar een game toegewerkt wordt, is het niet mogelijk je voor 1 workshop aan te melden.

Data:
13, 20 en 27 september van 14.00 - 17.00 uur.
Voor kinderen van 8+.

Een game is net als een fotocollage of een poëziealbum een medium waarin een verhaal verteld kan worden. Door in de belevingswereld van de kinderen te blijven (spelen/gamen) uiten kinderen zich makkelijker en laten zij meer van zichzelf zien.

Tijdens de Gamestad ‘workshop games maken’, bouwen de kinderen onder begeleiding van professionele game makers aan hun eigen game. Een game waarin ze hun verhaal kunnen vertellen en onderwijl leren over coderen en andere 21ste eeuwse vaardigheden.

Gamestad stimuleert kinderen naast games ‘te consumeren’ (spelen van games) ook games ‘te creëren’ (eigen game maken). Beide dragen aantoonbaar bij aan de creatieve en sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Onderwerpen als design, artwork en development (coderen) zijn tevens de onderwerpen die het in de basisscholing van kinderen afleggen tegen de cognitieve scholing.

De 6 stappen van de Gamestad workshops zijn; Brainstorm, Moodboard, Sketching, Design, Development en Presenting. Na afloop van onze workshop mogen de deelnemers hun eigen game/prototype mee naar huis nemen.

Eerst kijken wat het is? Klik hier voor de promo-video.

De prijs is inclusief ranja. Ben je lid van de Bibliotheek Eindhoven? Dan betaal je een gereduceerd tarief ( maak je keuze onder de knop 'tickets'). Ter controle kan naar je bibliotheekpas gevraagd worden.

Ben je nog geen lid van de bibliotheek? Voor jeugd is een abonnement gratis. Lid worden kan eenvoudig online.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Microlab

Kastanjelaan 400

5616 LZ Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen