€ 5
Workshop: Hoe gezond is jouw grond?

Workshop: Hoe gezond is jouw grond?

door Waag

Venster Acties en details

€ 5

Datum en tijd

Locatie

Waag, Nieuwmarkt

Nieuwmarkt 4

1012 CR Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Hoe weet je wat gezonde grond is voor je groene vrienden: je plantenverzameling? Dat leer je tijdens deze workshop van bioloog Kas Houthuijs

Over dit evenement

Of je nu een (stads)tuin hebt of een plantenbak op je balkon, de kwaliteit van de aarde is essentieel voor je groene vrienden. Maar hoe weet je wat gezonde grond is? Bioloog Kas Houthuijs neemt je mee in de wereld van bacteriën, micro-algen en schimmels. Kom naar de Waag en ontdek met behulp van een modderbatterij of er veel of weinig microben in jouw (zelf meegebrachte) hoopje aarde zitten!

Wanneer: donderdag 2 juni 2022, 19:30-22:00 uur

Waar: Waag, Nieuwmarkt 4 in Amsterdam

Een ticket kost 5 euro en is inclusief een drankje.

Gezonde grond

Alle mensen en dieren zijn direct of indirect afhankelijk van ongeveer een halve meter aan grond om ons in leven te houden. Onbekend maakt onbemind, dus: wat gebeurt er onder onze voeten om ons in leven te houden? Bioloog Kas Houthuijs gaat je meer vertellen over de wereld van de micro-organismen en waarom ze veel belangrijker zijn dan we kunnen voorstellen. We behandelen vragen als: wat leeft er allemaal en hoe gezond is de grond nog in onze gecultiveerde landbouw en steden?

Tijdens de workshop duiken we de grond in om te kijken hoe de complexe samenleving van micro-organismen werkt. Ze werken samen, voeren strijd en sluiten onderling dealtjes om te kunnen overleven. Daarbij verkennen we wat we kunnen leren van- en hoe we beter kunnen zorgen voor de grond onder onze voeten.

Waag Open

Elke eerste donderdagavond van de maand opent Waag haar deuren! Kom langs om te discussiëren en te doen. Want we gaan niet alleen in discussie over maatschappelijke thema's en de toekomst - je leert daarnaast ook altijd iets praktisch. Iets dat je altijd al hebt willen uitproberen, zoals de 3D-printer in het FabLab, of juist iets dat je nooit had verwacht, zoals uitpluizen hoe DNA in elkaar zit in ons biotech-lab. Waag Open vindt plaats in de maakplaatsen op de eerste en tweede verdieping van het historische Waaggebouw op de Nieuwmarkt.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen