Workshop 'humoristisch schrijven' met De Pin

Workshop 'humoristisch schrijven' met De Pin

van De Pin

Venster Acties en details

€ 54,99

  Locatie

  Online evenement

  Restitutiebeleid

  Restituties tot 1 dag voor evenement

  Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

  Altijd al een keer willen weten hoe het is om te lachen? Goed nieuws! In deze ZOOM-workshop leer je in enkele uren om grappig te schrijven.

  Over dit evenement

  Mensen met humor zijn doorgaans succesvoller, knapper en leven gemiddeld 120 jaar langer. Heb jij altijd al willen leren hoe je grappiger schrijft en wil je graag in levenden lijve zien hoe de wereld eruit ziet in 2098? Dan is deze workshop echt iets voor jou. Speciaal voor creatieve mensen zoals jij ontwikkelden we de Workshop Humoristisch Schrijven. In de workshop, die wordt gegeven door schrijvers en performers van De Speld en De Pin, leer je in enkele uren om humoristisch te schrijven. Uiteraard zit de presentatie vol met de beste humor van De Pin en De Speld.

  Wat leer je:

  - De basisbeginselen van humoristisch schrijven

  - Hoe je een grap schrijft en welke vormen je daarvoor kunt gebruiken

  - Hoe je ideeën kunt verzamelen en grappen kunt maken over alles wat er in de actualiteit en in je leven gebeurt

  - Hoe je creatiever en met meer humor in het leven kunt staan

  Aan het einde van de workshop heb je een eerste versie van een satirische kop en je eigen satirische artikel.

  Over de docenten:

  Janneke Rinzema studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam als zangeres en stond jarenlang op het podium met haar cabaretduo Matroesjka. Na drie keer de artiestenkoelkast van Lowlands leeggeroofd te hebben, is ze inmiddels druk met schrijven voor film en televisie. Ze is een van de vaste schrijvers van De Speld, Dit Was Het Nieuws en Spaanders. Ze is daarnaast in te huren als Alexandra van Huffelen-lookalike en is hoofdredacteur van De Pin.

  Ooit was Martine Bakker park ranger in de bossen van Californië, improviserende fietsgids in de straten van Londen en de meest ongetalenteerde stylist van Nederland. Nu is ze schrijver, comedian en creatieve copywriter voor merken met humor. Daarnaast schrijft Martine satire voor De Speld en is een van de oprichters van De Pin. In 2018 won ze zowel de publieks- als juryprijs van het Leeuwarder Cabaret Festival. In januari 2022 kwam haar boek uit: 'Ik durf niets maar doe alles' over haar avonturen als stand-up comedian.

  Niveau: Ook geschikt voor mensen die niet veel ervaring hebben met schrijven, al is het wel handig als je affiniteit hebt met schrijven. En met lachen.

  Taal: Nederlands

  Locatie: online in een Zoom-sessie