Workshop Illusteren met Gouache

Venster Acties

Workshop Illusteren met Gouache

Een gezellige middag waarin we gaan schilderen met gouache! Wat je o.a. leert: kleurtheorie, mengtechnieken, transparant en dekkend werken,.

Door La Nonette School

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 13 mei 2023 13:00 - 17:30 CEST

Locatie

Westerkade 30 30 Westerkade 3511 HC Utrecht Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 4 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Gouache (spreek uit goe-asj), ook wel plakkaatverf genoemd, is een vloeibare, dikke waterverf met oneindig veel mogelijkheden. Zo kun je met licht over donker schilderen, kan de verf worden geheractiveerd met water en kan je zowel transparant als dekkend werken. De kleuren zijn helder en drogen zeer mat op.

Door de veelzijdigheid is gouache het lievelingsmateriaal van vele illustratoren, zo ook van mij!

Maar gouache kan ook onvoorspelbaar zijn, waardoor het voor beginners soms lastig is in gebruik. Waarom droogt de verf anders op dan je denkt? Waarom worden vlakken niet mooi egaal? Hoe nat moet de kwast eigenlijk zijn? Deze, en nog vele andere vragen, zullen worden beantwoord met een heldere uitleg, demonstraties en oefeningen.

Na deze workshop ben je helemaal klaar om gouache te gebruiken om al je creatieve iedereen vorm te geven!

Wat je onder andere leert:

Kleuren mengen

Kwast-technieken

Egale vlakken schilderen

Licht over donker schilderen

Diverse transparante technieken

Diverse dekkende technieken

De workshop bestaat uit twee delen, In het eerste deel krijg je een algemene uitleg, krijg je voorbeelden te zien en gaan we de technieken samen oefenen met verschillende korte opdrachten.

Daarna is het tijd om je eigen illustratie met gouache te maken. Deze kan je naderhand, samen met je gloednieuwe setje gouache, mee naar huis nemen!

Deze cursus is speciaal voor beginners maar iedereen die meer wil leren over gouache is welkom.

Over de organisator

Georganiseerd door
La Nonette School

Ik geloof dat een creatiever leven voor iedereen mogelijk is. Vaak voelen mensen zich tegengehouden door de angst niet goed genoeg te zijn, of iets lelijks te maken. Jammer want door alleen door te doen zul je je echte creatieve potentie ontdekken. Met mijn unieke lesmethodes krijg ik zelfs de meest potloodschuwe mensen aan het maken! Met een aanpak op maat kijk ik waar jouw groeikansen liggen. Het belangrijkste vind ik dat je plezier hebt en geniet van maken, al het andere valt te leren. Ik geloof niet in ‘moeten’ en ‘niet mogen’ alleen in ‘happy mistakes’. Durven en ontdekken staan bij mij voorop. Dus of je nu hobbymatig aan de slag wilt of als professional verder wilt met illustratie: Ik ben er voor jou.

De cursussen en workshops worden gegeven in de creatieve hotspot Druk te Utrecht.