€ 3,75 – € 7,50

Workshop Jeanne van Heeswijk – Radicalizing the local

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Jeanne van Heeswijk – Radicalizing the local

Met haar werk onderzoekt beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk hoe ‘communities’ zichzelf en zeggenschap over hun direct omgeving kunnen organiseren. In deze workshop ga je aan de slag met het uitdenken van complexe patronen van verandering door relatief kleine interacties. Als deelnemer onderzoek je hoe interacties tot nieuwe ecosystemen en samenlevingen kunnen leiden doormiddel van een tijdlijn en een gezamenlijk netwerk en strategie voor actie.

Jeanne van Heeswijk (1965, Schijndel) is een beeldend kunstenaar die het creëren van dynamische en diverse publieke ruimtes faciliteert om lokale communities in staat te stellen de controle te nemen over hun eigen toekomst. Ze werkt als actieve burger jaren achtereen met diverse lokale groepen om de vaak onzichtbare en ondoordringbare regelgeving, overheidscodes en sociale instituten te ontrafelen. Deze langlopende projecten overstijgen de traditionele grenzen van kunst in tijd, ruimte en media en bevragen de autonomie van kunst door het combineren van performatieve acties, vergaderingen, discussies en andere vormen van organiseren en pedagogie.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen