Verkoop beëindigd

Workshop: Julia van Zilt - 29 maart

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

CODA FabLab

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

WORKSHOP : JULIA VAN ZILT

Donderdag 29.03.2018 | 20.00 uur | CODA FabLab

Op donderdag 29 maart presenteert Julia van Zilt, deelnemer van de , haar project in CODA FabLab. Julia van Zilt vertelt over haar traject tijdens de en over haar onderzoek naar de mogelijkheden van digitale fabricage in combinatie met textiel. Zij heeft aan dit programma kunnen deelnemen door een scholarship van papierfabriek Neenah Coldenhove in samenwerking met Stichting FabLab Benelux, byWire.net en CODA.


Planning

18.45u - Inloop

19.00u - Introductie door Dirk van Vreeswijk (Neenah Coldenhove & Stichting FabLab Benelux)

19.20u - Lezing Julia van Zilt

20.00u - Start aansluitende workshop door Julia van Zilt in CODA FabLab (aanmelden verplicht)

21.30u - Afsluiting


Workshop Julia van Zilt

Tijdens de workshop maken de deelnemers een klokje die als pocketwatch of kettingklokje gedragen kan worden. Het klokje bestaat uit een 3D geprinte houder waar een LED ring in zit. De LED ring geeft middels kleur en LED aan hoe laat het is. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een Adruino Nano. De bandjes worden gemaakt van stof. De deelnemers kunnen de bandjes lasersnijden en sublimeren naar wens.

Kosten voor deze workshop bedragen €15,- . U dient vooraf per PIN te betalen aan de balie van CODA Centrale Bibliotheek. Vooraf aanmelden is verplicht: u kunt zich aanmelden door u op deze pagina te registreren.


Lezing Julia van Zilt | donderdag 29 maart | 19.00u

Julia van Zilt werkt aan een kledingstuk dat zij creëert met behulp van lasersnijden en sublimeren. Haar doel is om de potentie van de diverse technieken die zij heeft geleerd tijdens haar traject bij in dagelijkse draagbare mode kenbaar te maken. Van Zilt wil op deze manier de mogelijkheden van alternatieve methodes en digitale fabricage laten zien. Op donderdag 28 maart geeft zij een lezing en workshop in CODA FabLab.


Over

De is een opleiding ontstaan vanuit het MIT, waarbij FabLabs wereldwijd het schoollokaal vormen. Een specialisatie binnen dit programma is de waarbij deelnemers meer leren over toepassingen op het snijvlak van textiel, biologie en digitale fabricage. Mede dankzij Papierfabriek Neenah Coldenhove uit Eerbeek hebben twee bachelors van de TU/e kunnen deelnemen. Zij hebben daarbij in CODA FabLab met de 3D printer, lasersnijder en de sublimatieprinter in combinatie met het sublimatie papier uit Eerbeek hun eindproject uitgewerkt. Kijk voor meer informatie op http://wiki.textile-academy.org/


Meer informatie

Van Zilt en Kock hebben in CODA FabLab hun project uitgevoerd. CODA FabLab is een moderne werkplaats met onder andere 3D printers en lasersnijders. Wil je meer informatie over de lezingen en workshops van Van Zilt en Kock? Ga dan naar www.coda-apeldoorn.nl/ .


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

CODA FabLab

299 Vosselmanstraat

7311 CL Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen