€ 114,95

Workshop: Kanker in het gezin

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Kon. Wilhelminalaan 12

3818 HP AMERSFOORT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Kanker heb je niet alleen…..
“Hoe vertel ik het mijn kinderen?” is een vraag die veel mensen na diagnose kanker stellen aan de oncologieverpleegkundige. Kanker raakt niet alleen de persoon die het betreft, het heeft ook gevolgen voor de partner en de kinderen. Gevolgen in rolverdeling, verantwoordelijkheden en zorg dragen voor elkaar. De diagnose nestelt zich in het hele gezin. In deze workshop leer je de effecten van kanker op het gezin te (h)erkennen en zorg te bieden door de juiste interventies in gang te zetten. Je kunt als oncologieverpleegkundige veel doen. Door inzicht te verkrijgen hoe mensen in relatie met elkaar staan, hoe ze communiceren en omgaan met verlies en verdriet leer je de juiste hulpbronnen in te zetten. In deze workshop besteden we aandacht aan de effecten van de familiegeschiedenis en brengen dit in relatie met de copingsstrategie. Je leert om met het gezin samen te werken vanuit aandacht voor de balans in zorg geven aan elkaar en zorg ontvangen van elkaar. Vanuit een wetenschappelijk perspectief leer je door een gezinsgerichte benadering, over relationele ethiek en zingeving. Vanuit dit perspectief ontstaat hoop en verlangen. Dit werkt door in de begeleiding van partners, ouders en ook de kinderen. We kijken naar ‘kinderrouw’, ‘kinderzorgen’ en ‘kindergeheimen’, als ouders ziek zijn. De workshop leert je gezins- specifieke vragen en problemen te signaleren, en geeft inzicht in methoden om de juiste interventies in te zetten. Zo help je niet alleen de persoon met kanker maar ook de partner, het hele gezin.

Onderwerpen

- Gezinsbegeleiding / Partnerbegeleiding
- Contextuele benadering en familiegeschiedenis
- Hechtingsstijlen, coping en gezondheidsgedrag van de patiënt
- Relationele ethiek
- De rol van de dialoog
- Existentiële levensvragen
- Het inzetten van hulpbronnen

Trainer: Arrien van Prooijen-de Jong
Naast haar werk als consulent en trainer bij Care for cancer werkt Arrien als oncologieverpleegkundige in meerdere ziekenhuizen.
Zij is docent aan de Academie Gezondheidszorg op de Christelijke Hogeschool in Ede en verzorgt scholing in het Radboud UMC en in het UMC Utrecht.

Data
- wo 19 september 2018 – 13.00-17.00 uur
Accreditatie: aangevraagd, klik hier voor meer informatie
Locatie: kantoor Care for cancer te Amersfoort
Prijs: € 95,00 (Aangesloten zzp'ers bij Attenza krijgen korting!)
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Kon. Wilhelminalaan 12

3818 HP AMERSFOORT

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen