Gratis

Workshop Klimaatgesprekken

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Workshop klimaatgesprekken

Over dit evenement

Mensen zijn sociale wezens en we leren de wereld begrijpen door het luisteren naar en vertellen van verhalen. Door de klimaatcrisis bespreekbaar te maken, maken we gezamenlijke actie mogelijk. Gesprekken met mensen die we kennen en vertrouwen, zijn vaak leidend in hoe we naar problemen kijken en welke keuzes we maken. Elke keer dat je iemand respectvol en met feiten en aansprekende beeldtaal over het klimaatprobleem vertelt, plant je een zaadje. Dat ‘respectvol, met feiten, enz’ is daarbij essentieel.

In deze workshop leer je met elkaar hoe je zulke gesprekken goed kan voeren, want wie als een olifant door een porseleinkast dendert of fake news uit z’n duim zuigt, plant geen zaadje, maar een bom. Op deze manier oefenen we de vaardigheden die we nodig hebben om de mensen om ons heen te inspireren om echte verandering mogelijk te maken.

De workshop begint om 19:00 uur en is via Zoom. Na de workshop praten we na en hopen we dat jullie zijn geinthousiasmeerd deze workshops zelf te gaan geven in de toekomst. We zoeken enthousiaste facilitators om deze workshop te gaan verzorgen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen