€ 175,45

Workshop "Leadership & Attachment Styles" dinsdag 12 Mei 2020 Breukelen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Hotel de Valk Breukelen

Stationsweg 91

Breukelen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Uitnodiging “Masterclass Leadership & Attachment Styles!”

Dinsdag 12 Mei 2019 Breukelen 13.00 – 17.30 u door Dr. W. van den Berg

Veilige samenwerking in teams voor leiders vaak een uitdaging. Iedereen zit er op een bepaalde manier in. Hoe je persoonlijk als leider in het teamwork staat is sterk afhankelijk van je hechtingstijl. Je hechtingstijl geeft aan wat je doet in een team zodra je onder druk komt te staan. Je hechtingstijl wordt gevormd in je eerste levensjaren (de eerste 1000 dagen). Velen kunnen zich daar niet veel meer van herinneren. Door wetenschappelijk onderzoek kunnen we tegenwoordig je persoonlijke hechtingstijl in kaart brengen.

Er zijn 4 hechtingstijlen

- Veilige hechting (Laid-back Optimist)

- Onveilige hechting (Insecure Overachiever)

- Afhankelijke hechting (Loyalist)

- Onafhankelijke hechting (Lone Wolf)

De Laid-back Optimists creeren optimisme en positiviteit en zorgen voor rust en de stabiliteit in het team. Loyalists signaleren vaak gevaar en waarschuwen het team voor mogelijke problemen. Lone Wolves zijn vaak oplossingsgericht en denken daarbij ook sterk aan hun eigen belangen. Insecure Overachievers zorgen dat mogelijke oplossingen ook daadwerkelijk geïmplementeerd worden. Ze zijn actiegericht en houden niet altijd rekening met andere teamleden.

Problemen in de samenwerking. Als er grote verschillen zijn tussen de verwachtingen van de diverse teamleden dan steken wantrouwen en onzekerheid de kop op met als gevolg mogelijke conflicten. Vaak begrijpen teamleden elkaar dan niet meer met als gevolg dat de effectiviteit van het team sterk terug loopt. Echter als de basis voor samenwerking veiligheid, vertrouwen en rechtvaardigheid is dan zullen de resultaten van het teamwerk veel beter zijn. Hiervoor is wel inzicht nodig in je eigen hechtingstijl en die van je groepsleden. Wellicht moeten sommige teamleden hun gedrag aanpassen om andere de veiligheid te bieden waardoor het team beter gaat functioneren.

Wetenschappelijke verantwoording. De hechtingstheorie van Bowlby (1969) staat centraal in deze workshop. Het principe van deze hechtingstheorie is dat vroege hechtingsrelaties - de band die is ontwikkeld tussen kind en primaire verzorger in de eerste levensjaren - het werkmodel vormt voor latere sociale (werk)relaties. Bowlby onderzocht bij het ontwikkelen van zijn theorie naar het hechtingsgedrag van wees- en adoptiekinderen. Hij concludeerde dat het hechtingsgedrag van deze kinderen beduidend anders is dan die van kinderen die met hun ouders opgroeien.

De ideeën van Bowlby zijn verder doorontwikkeld door Ainsworth, Bartholomew, Hazan en Shaver. Deze hebben zich onder gericht op de impact van vroege hechtingsstijlen op relaties op latere leeftijd, zowel zakelijk als privé. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat je persoonlijke hechtingsstijl geen vaststaand gegeven is. Het kan veranderen in je leven.

Wat zijn de uitkomsten voor U?

  • inzicht hoe hechtingstijlen de groepsdynamiek beinvloeden.

  • inzicht hoe u de effectieve samenwerking van uw teams – door veiligheid en vertrouwen - kunt bevorderen.

  • inzicht in wat uw hechtingstijl voor u zakelijk en prive betekent.

Het aantal deelnemers bedraagt maximaal 15.

Uw docent is ; Dr. Wouter van den Berg

Meer informatie via Sandra Veldstraten : s.veldstraten@goldmen.nl

Kijk voor meer informatie over (DNA) talentontwikkeling: www.goldmen.nl. of lees het artikel http://bit.ly/2F5JcCf .

Stap in de wereld van innovatie.

Met vriendelijke groeten

Sandra Veldstraten

s.veldstraten@goldmen.nlDelen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Hotel de Valk Breukelen

Stationsweg 91

Breukelen

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 30 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen