Verkoop beëindigd

WORKSHOP NATUURFOTOGRAFIE : DE 7 STAPPEN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Oostvaardersplassen (Natuurreservaat)

Buitencentrum

Kitsweg 1

8218AA Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ontwikkel je eigen unieke visie op natuurfotografie

DOE MEE EN SCHRIJF JE NU IN!

Ben je een natuurliefhebber en heb je een passie voor fotograferen? Wil je meer leren over hoe je je gevoel vastlegt in een foto in plaats van dat registreert wat je ziet?

Ontdek hoe je met 7 simpele stappen je eigen unieke visie op de natuur kunt vastleggen. In groepen van maximaal 8 mensen, wandelen we 4 tot 5 uur door een deel van de Oostvaardersplassen. We zijn dan actief bezig met het leren observeren en reageren op wat we in onze directe omgeving tegen komen.

De Workshops zijn bedoeld voor mensen met interesse in fotografie, zowel gevorderd als beginners. Er zijn geen camera eisen maar je haalt het meest uit de workshops als je een systeem-of spiegel reflex camera hebt. Bij voorkeur met een telelens.

Waarom de Oostvaardersplassen? Allereerst ken ik het gebied goed, dus ik weet waar ik moet zijn. Maar wat nog belangrijker is dat ik je in dit gebied kan garanderen dat je oog in oog komt te staan met grote wilde dieren. En dat geeft mij de mogelijkheid om dingen uit te leggen en jou de kans om dingen uit te proberen. Daarnaast is de kans heel groot dat we roofdieren als Vossen, Haviken, Kiekendieven actief jagend tegen komen. Hoe je om kunt gaan met die “spanning en energie” waarbij je tegelijk de rust moet bewaren om een gave foto te maken is de focus van de workshop. Dus niet de camera techniek!

Door de jaren heen heb ik een stappenplan ontwikkeld waardoor het voor iedereen mogelijk is, met wat voor camera dan ook, om echt mooie (natuur) foto’s te maken.

“Onthoud dat alles al een keer gedaan en vastgelegd is. Het enige dat nog nooit is vastgelegd is je eigen specifieke visie op de wereld om je heen”

Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het Bezoekerscentrum waar we verzamelen.

Kan je je alleen inschrijven als je een spiegelreflex camera hebt?

Nee, het gaat om het leren kijken. In principe kan je met je smart phone al meedoen. Maar voor natuurfotografie is een telelens wel aan te bevelen.

Moet je superfit zijn om mee te doen?

Nee, het gebied is (te?) goed toegankelijk en volkomen vlak. We wandelen in een rustig tempo en staan veel stil om te fotograferen.

Wat voor kleding & schoenen moet je aan?

Het is nederland dus altijd rekening houden met regen. Het liefst een aantal lagen aandoen. We starten voor zonsopgang en dan kan het kil zijn. Goede, waterdichte schoenen is ook aan te bevelen. Neem altijd hoofdbedekking mee! Waarom leg ik uit tijdens de workshop!

Moet je eten en drinken mee nemen?

Het buitencentrum gaat pas om 10:00 open en dan zijn wij al in het veld, termosfles koffie of thee en wat snacks is erg aan te raden.

Waarom start je zo vroeg?


Allereerst heb je dan het mooiste licht en zijn de dieren het meest actief. Daarnaast wordt het gebied in het weekend vaak druk bezocht. En veel mensen betekent meestal minder goede foto's.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Oostvaardersplassen (Natuurreservaat)

Buitencentrum

Kitsweg 1

8218AA Lelystad

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen