€ 390

Workshop Potentieel en meer - 2 dagen

Venster Acties en details

€ 390

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Drie Essen

Middelberterweg 13B

9723 ET Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Tweedaagse Workshop Potentieel en meer

Over dit evenement

Workshop Potentieel en meer

Jan Jacob Stam

18 & 19 november 2021

De Drie Essen, Groningen, met uitzicht over de velden.

12 deelnemers

€390,-

1e dag van 10.00 - 17.30

2e dag van 9.30 - 17.00

Bij een reis weet je waar je uit wilt komen

Bij een avontuur weet je niet waar je hierna zult zijn

Jan Jacob Stam

Potentieel is nogal sterk spul. Het is je laten meenemen door levensenergie in haar zuiverste vorm. Geen wonder dat het scary kan zijn om het monster van je potentieel in de bek te kijken. Geen wonder dat het vreselijk voelt om steeds maar net niet bij je potentieel te komen. Potentieel is ook een beladen mode-term. Alsof iedereen maar zijn of haar potentieel zou moeten leven. Je zou er niet aan moeten denken wat er in Nederland of in de wereld zou gebeuren als iedereen zijn of haar potentieel zou leven!

Als er zo’n mode-term of containerbegrip ontstaat wil ik graag onderzoeken wat de essentie is. Vanuit systemisch perspectief. Wat de voetangels en klemmen zijn. Wat zijn de goede redenen dat potentieel niet kan, mag of moet stromen. Inmiddels weten we daar heel wat meer van. Van en over potentieel.

Er is een groot misverstand over potentieel. Veel mensen denken dat als potentieel niet stroomt, er geen potentieel ís. Vaak is er wel potentieel, maar wordt die gedempt of geblokkeerd. Er zijn twee grote groepen van systemische redenen waardoor potentieel niet stroomt. De eerste heeft te maken met dat de consequenties te groot zijn, de tweede met onbewuste loyaliteiten waardoor het kan voelen alsof het potentieel niet mág stromen.

Hoe gaan we te werk?

Belangrijkste in deze workshop is wat jíj aan vragen hebt over potentieel. Of dat nou op persoonlijk vlak is, carrière of organisatievlak of op de maatschappelijke laag: jij bent de eigenaar en deskundige over jouw vraag. Ik, Jan Jacob, weet wat van systemen en van potentieel. Samen stappen we in het veld van het onbekende, van datgene dat ont-dekt wil worden. Vervolgens laten we elkaar los en gaan we ieder ons’ weegs.

Dit is hoe we werken in deze workshop. Bovendien oogsten en leren we en passant onze inzichten, we leren van en aan elkaars cases. We gebruiken vooral de vorm van opstellingen. We zijn getuige, we zijn actor, we zijn deel. In alle vrijheid van het moment.

We beginnen met een inleiding over potentieel vanuit systemisch perspectief. Daarna horen we graag ieders stem en wat je wensen voor deze twee dagen zijn. Dat is ons vertrekpunt. Daarna werken we met opstellingen, misschien oefeningen, misschien verdiepende vragen en het oogsten van inzichten.

En meer

En wat dat ‘meer’ in de titel van deze workshop precies is? Dat is moeilijk te benoemen. In het afgelopen jaar heb ik weer een paar nieuwe en verdiepende inzichten opgedaan die verband houden met potentieel. Die zullen zeker in deze workshop doorschijnen of misschien wel de boventoon voeren. Ben je geïnteresseerd of juist scared? Goede redenen om mee te doen.....

Jan Jacob Stam

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Drie Essen

Middelberterweg 13B

9723 ET Groningen

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator janjacobstam

Organisator van Workshop Potentieel en meer - 2 dagen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen