Workshop Sensorische Informatieverwerking

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Mytylschool Eindhoven

4 Toledolaan

5629 CC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Leraren, IB-ers, zorgcoördinatoren en andere onderwijsprofessionals

Over dit evenement

Bas in groep 2 wordt gedurende de dag steeds meer geïrriteerd en boos, zonder duidelijke aanleiding. In groep 4 zit Anne die steeds maar rondkijkt en niet tot zelfstandig werken komt. Thijn van groep 7 kan nog steeds niet stil zitten tijdens de instructies.

In 2 havo blijft Sofie tijdens de gymlessen het liefst aan de kant staan.

En Maartje die dagelijks met trein en bus naar het MBO gaat, komt doodmoe in de klas, terwijl ze toch echt op tijd naar bed gaat.

Er is steeds meer oog voor leerlingen en studenten met bijzonderheden in de sensorische informatieverwerking. Wat is SI ofwel zintuiglijke prikkelverwerking? Hoe herken je bijzonderheden of problemen hierin? Wat kun je eraan doen?

Het is belangrijk om hier als onderwijsprofessional gerichte, onderbouwde keuzes in te maken. Wanneer geef je bijvoorbeeld een kind wel of juist niet een wiebelkussen? En wat is het doel daarvan?

In deze workshop ga je met je collega’s actief aan de slag met het onderwerp ‘sensorische informatieverwerking’. Je leert welke basisbegrippen hierbij horen en gaat vervolgens zelf ervaren wat zintuiglijke prikkels met jou doen en hoe jij hiermee omgaat. Deze ervaringen bespreken we met elkaar en we geven je handvatten waar je de volgende dag al mee aan de slag kunt in jouw school.

Het is een actieve bijeenkomst waarbij zelf doen en ervaren een belangrijke plaats inneemt.

De workshop wordt verzorgd door Maria van Doormaal en Linda Parsons, medewerkers van de Externe Dienstverlening van SSOE.

Op locatie

We kunnen de workshop ook op locatie geven. Een workshop duurt ongeveer 2 uur. We kunnen samen kijken wat de wensen zijn en hiervoor een offerte maken.

Als je interesse hebt voor deze workshop op een congres, studiedag of ouderavond, kunt u contact met ons opnemen. Via de mail info@externedienstverlening.nl of telefonisch 0882140100

Datum en tijd

Locatie

Mytylschool Eindhoven

4 Toledolaan

5629 CC Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator SSOE Externe Dienstverlening

Organisator van Workshop Sensorische Informatieverwerking

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen