Gratis

Workshop 'Sieraad als gedicht en gedicht als sieraad'

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Sieraden- en poëzieworkshop met dichter Dean Bowen en goudsmid Nastasia Gendreau, in het kader van 'Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen'

Over dit evenement

In het kader van de opening van de nieuwe tentoonstelling Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen in Huis Sonneveld, nemen goudsmid Nastasia Gendreau en dichter Dean Bowen je mee in de wereld van sieraden en poëzie.

Openingsweek Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen en Atelier Nelly & Theo van Doesburg

In de week van 6 tot en met 11 juli 2020 viert Het Nieuwe Instituut met een reeks online evenementen de opening van de tentoonstellingen Atelier Nelly & Theo van Doesburg en Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen. Beide tentoonstellingen zullen vanaf 11 juli ook daadwerkelijk te bezoeken zijn in het instituut en Huis Sonneveld.

Workshop Sieraad als gedicht en gedicht als sieraad

In een gecombineerde workshop van beide kunstenaars word je als deelnemer zelf de maker van sieraad en gedicht, en onderzoek je de relatie tussen het sieraad en poëzie. Tijdens de workshop zal je in de verhalen achter het materiaal duiken: wat vertellen de materialen zelf, hoe komen die verhalen samen met je eigen verhaal en hoe kun je dat vertalen naar gedicht en sieraad?

Praktisch

Ter voorbereiding op de workshops verzoeken we je om:

- Een onderwerp te bedenken waar je graag mee wilt werken. Dit kan bijvoorbeeld een deel van jouw eigen verhaal zijn, een vraagstuk waar je je verwant aan voelt of een onderwerp dat je boeit.

- Materialen te verzamelen en mee te nemen naar de workshop waar je mee kan werken tijdens de workshop. Dit kunnen materialen zijn die voor jou een bepaalde betekenis met zich meedragen, voor jouw gevoel bij je onderwerp passen of waar je graag mee wilt werken. Deze materialen zullen de basis vormen van de workshop.

De workshop zal worden gegeven met inachtneming van de covid-19-maatregelen en is om dezelfde reden toegankelijk voor maximaal 15 deelnemers. Zie ook de toelichting op de website van een instituut voor een veilig en plezierig bezoek.

De indeling van de workshop is als volgt:

45 min. poëzieworkshop door Dean Bowen

15 min. pauze

45 min. sieradenworkshop door Nastasia Gendreau

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Instituut

Museumpark 25

3015 CB Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen