€ 69,95

Workshop straatfotografie in Utrecht

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Utrecht Centraal

12 Stationshal

#12

3511 CE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De mooie stad Utrecht ontdekken tijdens de workshop straatfotografie? Schrijf je in, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Over dit evenement

Tijdens de workshop straatfotografie leer je de fijne kneepjes van straatfotografie. Straatfotografie is een aparte tak binnen fotografie en is ontzettend leuk om te doen. Met straatfotografie leg je de alledaagse dingen in het leven vast en dat kan hele bijzondere foto’s opleveren. Wat veel fotografen tegenhoudt bij straatfotografie is het ongevraagd fotograferen van mensen. Hoe ga je als straatfotograaf te werk? Wat is een goede straatfoto? Welke apparatuur is het meest geschikt voor straatfotografie? Dit zijn slechts een paar van de vragen waar je tijdens deze praktische workshop antwoord op krijgt.

Inhoud workshop straatfotografie

De workshop begint met een inleiding over straatfotografie van ongeveer een half uur onder het genot van een lekker drankje. Er wordt uitgelegd wat straatfotografie is, waarop je moet letten en hoe je het alledaagse leven vastlegt zonder op te vallen. Ook leer je hoe je op een leuke manier toestemming kunt vragen om mensen te fotograferen en krijg je de nodige informatie over de nieuwe AVG privacy wetgeving. Deze nieuwe wetgeving heeft gelukkig vrij weinig impact op straatfotografie. Daarna gaan we de straat op en ga je onder begeleiding van de ervaren straatfotograaf van Dutch Creator zelf fotograferen.

Enkele dingen die je gaat leren tijdens deze workshop straatfotografie zijn;

  • Op welke manier je leuke situaties ontdekt om te fotograferen
  • Het zien van interessante details die belangrijk zijn bij straatfotografie
  • Handige compositie tips voor straatfoto’s
  • Hoe je mensen het beste kunt benaderen voor het maken van een foto
  • Meer zelfvertrouwen krijgen in het benaderen van mensen en hoe je deze drempel verlaagt
  • Hoe je onopgemerkt foto’s van mensen maakt zonder dat ze het in de gaten hebben
  • De omgeving goed mee te nemen in je straatfoto’s
  • Stel je vragen en veel persoonlijke aandacht

Uiteraard is er tijdens de workshop straatfotografie voldoende tijd voor het stellen van vragen. We werken met kleine groepen, zodat je aan het einde van de middag echt veel geleerd hebt en in de toekomst verder kunt met het maken van straatfoto’s.

Vereisten om deel te nemen

Voor deze cursus is het aan te raden om enige voorkennis te hebben. Je weet wat diafragma, sluitertijd en ISO-waarde zijn en je kunt fotograferen vanuit diafragma, sluitertijd & manuele stand. Verder ben je in het bezit van een spiegelreflexcamera, systeemcamera of andere camera waarmee je handmatig kunt fotograferen (dus je settings handmatig kunt instellen)

LET OP!

In tegenstelling tot de workshop in Amsterdam, wordt deze workshop in 2020 maar 3 keer gegeven in Utrecht. Wees er dus snel bij want er worden geen nieuwe workshopdagen ingepland in 2020 voor Utrecht. Op is dus echt op!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Utrecht Centraal

12 Stationshal

#12

3511 CE Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen