€ 171,08

Workshop Sturing geven aan Zelforganisatie 30 november 2018

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Je werkt in een zelfsturende organisatie, maar mist de afstemming organisatiebreed. Af en toe verzucht je: ‘’hadden we maar weer een Management Team’’.

Hoe neem je nu besluiten over groei of uitbreiding, over een nieuw ICT systeem of andere zaken, die de zelfsturende teams te boven gaan. Hoe richt je de afstemming en besluitvorming in tussen de zelfsturende teams die ieder op hen eigen stukje de klant bedienen, in samenspraak met ondersteunende teams op gebied van ICT enz. Hoe volg je de voortgang in de organisatie, of je nog op streek ligt. Hoe zorg je dat zelfsturing niet lijdt tot traagheid, dat zaken blijven liggen die over vernieuwing en innovatie gaan.

Herkenbare kwesties? In deze workshop belichten we de verschillende vormen, om je organisatiebreed overleg te organiseren, zonder dat je de zelforganisatie ondergraaft. We verkennen de mogelijkheden om door te groeien van een organisatie met zelfsturende teams naar een zelfsturende organisatie. Je leert van ervaringen van andere organisaties om mbt multidisciplinaire teams, projectcirkels en /of een algemene cirkel of organisatieraad de zelforgannisatie vorm te geven. Je krijgt inzicht in methodieken om op organisatieniveau op een zelforganiserende wijze tot besluitvorming te komen (met behulp van de adviesmethode en besluiten met consent).

We zoemen in op de randvoorwaarden, succesfactoren en aandachtpunten waar je op moet letten, om niet teveel chaos en traagheid te krijgen, maar ook niet teveel de regelruimte van de zelfsturende teams in te perken.

Deze workshop is voor managers/directie/bestuurders van zelfsturende/zelforganiserende organisaties en voor interne HR/organisatie-adviseurs. De workshop kan tevens gelden als een introductie-bijeenkomst voor als je de Leergang Begeleiding geven aan Zelforganisatie wil gaan volgen.


Over de trainers

Heleen Kuiper en Toon Franken zijn ervaren organisatiecoaches en al jaren actief in het begeleiden naar nieuw organiseren (‘Teal Organiseren’). Heleen en Toon verzorgen regelmatig in company workshops over integrale zelfsturing en zijn de opleiders in de Leergang Integrale Zelfsturing.

Heleen Kuiper (1970) heeft ruime ervaring als coach, trainer en organisatieadviseur. Als projectmanager, lijnmanager en (extern) adviseur en coach werkte ze voor profit en non-profit organisaties. Ze maakte een serie interviews over Teal Organiseren in Nederland met o.a. Buurtzorg, Bakker van Maanen en gemeente Hollands Kroon, schrijft en spreekt over zelfsturing. Naast haar werk voor Adelante Coaching & Advies is ze consultant voor Het Eerste Huis. Haar expertise omvat o.a. Integral Thinking, Spiral Dynamics, Theory U, Deep Democracy en ze is gecertificeerd holacracy Facilitator. Ze begeleidde onder andere organisatieverandering- en zelfsturingstrajecten bij de NPO, Nationale Nederlanden, TNO en ProRail.

Toon Franken (1963) faciliteert sinds 2000 verandertrajecten en leiderschapsprogramma’s in organisaties. Hij was van 2007 tot 2016 mede-eigenaar van Nieuwe Dimensies, gericht op versterking van ondernemerschap en performance. Sinds 2015 heeft hij zich toegelegd op nieuw organiseren en zelfsturing met zijn bedrijf NEXTLEVELorganiseren. Toon schrijft regelmatig artikelen over zelfsturing, is kennispartner bij nieuworganiseren.nu en consultant voor Het Eerste Huis. Hij is opgeleid in o.a. Theory U, systemisch werken, Spiral Dynamics en holacracy en begeleidt transformatie naar meer zelfsturing bij onder andere Kinderopvang Humanitas, Gemeente Hertogenbosch, NPO, Alliander en Antea Group.Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Het Nieuwe Kantoor

Arthur van Schendelstraat 650

3511 MJ Utrecht

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen