€ 329

Workshop TinType Portretten | Calumet Amsterdam

Venster Acties en details

€ 329

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Calumet Photographic bv - Amsterdam

Keienbergweg

13

1101EZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement
19e-eeuwse Tintype portretten maken met Wet Plate Collodion technieken

Over dit evenement

Tin Type Portretten met Lawrence Mooij

Hoe analoog kun je gaan? Tinype is een techniek uit 1860-1870 die de Amerikaanse burgeroorlog zag komen en gaan en misschien vooral bekend is van de oude afbeeldingen uit het “Wilde Westen”. Het is een foto die wordt gemaakt door een direct positief te creëren op een dunne metalen plaat.

In deze workshop leer je hoe je unieke tintypes kunt maken. Een praktijkgerichte dag, waarbij je een eigen natte collodiumplaat gaat maakt. Alle fundamentele stappen van het proces worden aangepakt. Van het gieten van collodium, het sensibiliseren, belichten, ontwikkelen, fixeren en vernissen van de plaat.Een belangrijk onderdeel van de dag wordt besteed aan het studiowerk. Met behulp van studioflitsers gaan we experimenteren met licht en het effect bij natte plaat collodium fotografie.

Tijdens deze dag wordt er gebruikgemaakt van een originele houten natte plaat camera, uitgerust met een antieke messing objectief. Lawrence zorgt naast de camera voor chemicaliën en materialen. Het fotograferen gaat met 13x18 wet plate houders die een 13 x 18 cm tintype foto produceren.

En het mooiste, alle deelnemers gaan naar huis met de platen die tijdens de dag gemaakt zijn.


		Afbeelding van Workshop TinType Portretten   | Calumet Amsterdam

		Afbeelding van Workshop TinType Portretten   | Calumet Amsterdam
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Calumet Photographic bv - Amsterdam

Keienbergweg

13

1101EZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Calumet Photographic

Organisator van Workshop TinType Portretten | Calumet Amsterdam

Calumet heeft alles wat je nodig hebt, vanaf je eerste spiegelreflex tot een complete studio-inrichting. Al 30 jaar rekenen professionele fotografen en enthousiaste amateurs in Nederland op Calumet, omdat ze weten dat ze daar de benodigde apparatuur en een perfect advies kunnen krijgen. Onze verkopers kennen de fotobranche door en door en kunnen je daardoor perfect helpen de juiste beslissingen te nemen bij de aanschaf van je apparatuur. Of het nu om je eerste DSLR of om een middenformaatsysteem gaat, wij helpen je precies te vinden wat je nodig hebt.

Bij Calumet kun je een digitale spiegelreflexcamera rustig even vasthouden en voelen hoe plezierig hij in de hand ligt. Ondertussen leggen we jou bij een kop koffie de fantastische features uit. Bij aankoop van een digitale spiegelreflexcamera bieden we je bovendien een gedegen gebruikerstraining. Helemaal gratis. Wij begrijpen je eisen en wensen als vakfotograaf of serieuze hobbyist als geen ander. Geen wonder dat veel professionals ons regelmatig bezoeken. Kom eens langs en ervaar het zelf.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen