€ 155

Workshopreeks Mending (kleding repareren voor beginners): 16 +23 + 30 nov.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Lapland Amsterdam

Borneostraat 30

1094 CL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Wil je je lievelingskledingstuk redden van de vuilnisbelt? Met een paar eenvoudige ingrepen krijgt het een welverdiend tweede leven!

Over dit evenement

In de jaren veertig deelde de Britse regering pamfletten uit aan huisvrouwen met tips om creatief om te springen met de kledingschaarste ten gevolge van de oorlog. Deze make-do and mend-tips zijn vandaag nog steeds actueel, zij het dat we ze nu kunnen gebruiken om juist de huidige overvloed aan kleding tegen te gaan. Door kleding te herstellen, aan te passen en te recycleren, en zo een langere levensduur te geven, zetten we ons af tegen de massaconsumptie en gaan we op een meer duurzame manier met kleding om. Daarom presenteert Lapland een workshopreeks/minicursus voor beginners. Tijdens drie maandagavonden in mei leer je enkele eenvoudige technieken om met de hand je favoriete kleding te repareren en te redden van de vuilnisbelt.

Wat leer je:

- Les 1: Maandag 16 november 2020, 20u-22u

We beginnen met enkele basisnaaitechnieken zoals naaisteken, knopen aannaaien, naden en zomen herstellen.

-Les 2: Maandag 23 november 2020, 20u-22u

Tijdens deze workshop concentreren we ons op het gaten stoppen en oplappen.

-Les 3: Maandag 30 november 2020, 20u-22u

Op de laatste avond kan je alle technieken die je in de voorgaande twee weken leerde, toepassen op je eigen kleding.

Wat neem je mee:

Voor de eerste twee lessen is alle materiaal ter plaatse. Voor de laatste les breng je te herstellen kleding mee. Kledingstukken met gaten, scheuren, vlekken, kapotte rits, kapotte naden, losse zomen, ontbrekende knopen, …

Wat krijg je:

-Een kwalitatieve basisnaaiset, samengesteld door de docent zelf, twv 34,5 euro

-Materialen voor de herstellingen (knopen, garen, …)

-Een kop koffie of thee met een koekje

Aan het einde van de workshopreeks heb je één of meerdere kledingstukken terug draagbaar gemaakt, en heb je een heleboel technieken geleerd, die je thuis verder kan toepassen op kapotte kledingstukken.

Over de docent

Sofie Huybrechts werkt als coupeuse bij Laura Dols vintage in Amsterdam, waar ze kleding herstelt en op maat maakt voor klanten. Daarnaast heeft ze haar eigen vintage geïnspireerde homewear lijn: Night and Day Homewear. Door haar liefde voor vintage kledingstukken leerde ze zichzelf van jongs af aan al herstellen en aanpassen. Later volgde ze een opleiding dameskleermaker.

www.nightanddayhomewear.com

Niveau: voor beginners, er is geen naai-ervaring vereist

Taal: Nederlands en Engels

In verband met Corona

De workshop vindt plaats in een kleine groep (max 4 personen), waardoor je persoonlijke aandacht krijgt van de docent, maar waardoor we ook voldoende (1,5 meter) afstand van elkaar kunnen houden. Bij binnenkomst wordt gevraagd de handen te desinfecteren. Indien nodig (volgens de maatregelen van de regering), zal ook worden gevraagd een mondmasker te dragen. Het spreekt voor zich, dat indien je symptomen van Corona vertoont, je niet deelneemt aan de workshop. Indien ik de workshop moet annuleren door nieuwe maatregelen van de regering, krijg je een volledige refund. Als je nog vragen hebt, stuur dan even een berichtje naar nightanddayhomewear@gmail.com

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Lapland Amsterdam

Borneostraat 30

1094 CL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen