Gratis

World Press Photo (dit is een reservering, ticket koop je aan de kassa)

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
World Press Photo de bekende internationale persfotowedstrijd is ook dit jaar weer in Hilversum te zien.

Over dit evenement

De reizende tentoonstelling met prijswinnende foto’s van de grootste en belangrijkste jaarlijkse internationale wedstrijd voor persfotografie komt ieder jaar naar Museum Hilversum.

Elk jaar worden professionele persfotografen, fotoagentschappen, kranten en tijdschriften wereldwijd uitgenodigd om hun beste nieuwsfoto’s van het voorgaande jaar in te sturen. De beste exemplaren worden geselecteerd voor een reizende expositie met meer dan 200 foto’s, waardoor je inzicht krijgt in hoe persfotografen over de hele wereld te werk gaan en hoe de media nieuws met foto’s in beeld brengt.

Een van de meest indringende manieren om kennis te nemen van wat er in de wereld gebeurt, is door fotoreportages van persfotografen. 'World Press Photo' is een afspiegeling van de laatste trends en ontwikkelingen in fotojournalistiek. Het brengt niet alleen de (soms gruwelijke) realiteit van nieuws en huidige ontwikkelingen hier en elders in de wereld, maar ook de wonderlijke schoonheid van het leven, sport, kunst, wetenschap of de betoverende sfeer van de natuur.

Het gebeurt regelmatig dat bezoekers aan de tentoonstelling tot tranen geroerd zijn of met kippenvel op de armen staan, wanneer zij zo door de zowel prachtige als trieste foto's geraakt worden. De tentoonstelling is slechts 12 dagen te zien, dus wacht niet te lang met een bezoek.

Om je veilig en gastvrij te ontvangen houden we ons aan de richtlijnen van de Museumvereniging en het RIVM. Op de website www.museumhilversum.nl vind je meer informatie over onze maatregelen. Heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis. Je bent welkom als je ten minste 24 uur klachtenvrij bent.

Na het tonen van deze reservering kun je een ticket kopen aan de kassa van het museum. De toegangsprijs is voor volwassene € 7,50, senior € 6,50, 12 t/m 18 jaar € 3,50 en kinderen, Museumkaart en Vriendenkaart gratis.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen