Gratis

W&T Café: Code Oranje!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Uitvindfabriek

Terheijdenseweg 64

4815 BE Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Draagt u onderwijsinnovatie, wetenschap & technologie, en onderzoekend & ontwerpend leren een warm hart toe? Is het uw dagelijks werk, uw dagelijkse inspiratie óf uw dagelijkse worsteling? Kom dan maandag 19 november naar het W&T café in De Uitvindfabriek in Breda. De toegang is gratis.

Programma maandag 19 november
18.30 - 19.00 uur Inloop met koffie
19.00 - 19.10 uur Welkom
19.10 - 19.55 uur Keynote Mark Mieras: Leren is innoveren
20.00 - 21.00 uur Speeddate deelsessies
21.00 - 21.30 uur Code Oranje! De kracht van lokale netwerken. In gesprek met onderwijs, bedrijfsleven en overheid.
21.30 - 22.00 uur Borrel en napraten

Hieronder vindt u de details van het programma. Voelt u zicht vrij om deze uitnodiging door te sturen naar collega's of overige belangstellenden.

KEYNOTE
Leren is innoveren

door: Mark Mieras
We trappen de avond af met een inspirerende wake-upcall van Mark Mieras. Leren is innoveren en innoveren is altijd ongemakkelijk. Het is een kwetsbaar proces met vaste ingrediënten als verrassing en verwarring, vergissen en zoeken. In zijn lezing stelt Mieras de vraag waarom we dat vermijden. Onze eigen hersenen zijn immers altijd in transitie en koppelen dat aan plezier. We vermijden de vernieuwing dus niet omdat het vervelen is maar omdat we het ooit zelf op school leerden vermijden.

DEELSESSIE I
We own the school
door: Erik Denessen ~ docent en onderwijsontwikkelaar Orion Lyceum
Leerlingen en leerkrachten die meer eigenaarschap ervaren, hebben meer motivatie om te leren of les te geven. Eigenaarschap staat in direct verband met de controle over het eigen leren; een basis vaardigheid om te kunnen leren. Maar hoe geef je dat eigenaarschap vorm óf hoe maak je dat zichtbaar? Het bordspel We Own The School heeft tot doel een gesprek op gang te brengen over dit onderwerp. Erik Denessen is één van de ontwikkelaars van dit spel en zal deze deelsessie leiden. Durft u het aan?

DEELSESSIE II
Directeur, geef inspiratie voor de toekomst!
door: Wendy Braat en Eva van de Sande ~ onderwijsadviseurs Edux
De druk op scholen om aan de slag te gaan met onderzoekend en ontwerpend leren wordt steeds groter. Techniekpact 2020 stimuleert, dat meer leerlingen voor beroepen met technologie kiezen, gesteld wordt dat binnen 20 jaar meer dan 50% van onze beroepen Technologisch zijn. Ook vanuit het onderwijs is een roep om kinderen meer onderzoekend, handelend en vanuit vragen te laten leren. De grote uitdaging is, hoe we dit implementeren in onze scholen, integreren met ons huidig curriculum en de didactische vaardigheden vergroten van onze leerkrachten. Laten we samen de succesfactoren van uw organisatie verkennen. Wie heeft een onderzoekende houding, waar zijn de kartrekkers, van welke ervaringen kunnen we leren, heeft de ontwikkeling prioriteit, hoe is onze veranderkundige kracht….

DEELSESSIE III
Leiderschap in context van innovatie
door: Marlon van de Put ~ oud-schoolleider en masterdocent
Fontys Hogeschool Kind en Educatie
In deze deelsessie staat leiderschap in context van innovatie en onderwijsverbetering centraal. Wat is eigenlijk het belang van innovatie in het onderwijs en welk leiderschapsgedrag is ondersteunend? Wat zijn succesvolle strategieën en succesfactoren bij het doorbreken van de status quo? Hoe kun je als (school) leider nu de innovatiecapaciteit van je organisatie benutten? Dit is een aantal vragen dat binnen het onderwijs én op bestuurlijk niveau aanzet tot nadenken én actie.
Handen uit de mouwen dus en.... aan de slag!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Uitvindfabriek

Terheijdenseweg 64

4815 BE Breda

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen