€ 17,49

Xavier Boot speelt... XA4 & YAN

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Concertzaal Emile van Leenen Piano's en Vleugels

Lammermarkt 59

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Xavier Boot & YAN

Over dit evenement

NIEUWE DATUM! Zondag 6 september, 16 uur, i.p.v. het uitgestelde concert van 3 mei jl.

Pianist Xavier Boot (1989) groeide op in een kunstenaarsfamilie. Zijn moeder was toevalligerwijs bij de opera Einstein on the Beach van Philip Glass terecht gekomen nog ver voor Xavier's geboorte. Dit was sindsdien haar favoriete muziekstuk. Toen in 2012 de opera naar Amsterdam kwam greep Xavier zijn kans en had eveneens de ervaring van zijn leven. Later ontmoette hij Philip Glass een paar keer en trad ook samen op bij zijn concert Philip Glass & Friends.

Xavier speelde in alle belangrijke klassieke concertzalen van het land en trad op in diverse landen in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Zijn muziek is gebruikt in films, documentaires (Buitenkampers, Netflix) en live in het theater (met Astrid Seriese). Hij werkt samen met YAN (Jan van Eerd) en speelt in de Indie pop band ‘NOW.’

Xavier’s solo piano composities zijn beïnvloed door klassieke grootmeesters in de muziek en hedendaagse componisten. De muziek is contemplatief en tegelijkertijd vol emotie. Naast solo piano schrijft hij voor combinaties met electronica.

YAN (Jan van Eerd) is een veelzijdig musicus die samen heeft gewerkt met vele bekende artiesten zoals Hadewych, Spinvis en Wende (waarvan hij de producer is). Samen zullen zij werk van Philip Glass (in een unieke bewerking voor Analoge synthesizer, vibrafoon en piano) en eigen werk laten horen. Dit werk zal binnenkort ook verschijnen op de nieuwe plaat van YAN bij Excelsior Recordings. Twee dagen na de verjaardag van Glass op 31 januari, dus het zal een feestelijk concert worden op 2 februari!

Dit concert is een onderdeel van vier concerten van de reeks 'Xavier Boot speelt...'. in Leiden. Op zondag 2 februari is het concert Xavier Boot Solo. Op zondag 1 maart speelt Xavier Boot met NOW (Féline Spiegel en Jasper Itturospe). De reeks wordt afgeloten op zondag 7 juni met het Concert Xavier Boot speelt met Sinta (Glass & Gamelan). De rode muzikale lijn door de vier concerten is de muziek van Philip Glass. Naast Glass worden diverse andere componisten uitgevoerd door Xavier en zijn muzikale vrienden.

Organisatie: Cor Knoester / Hommage Philip Glass

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Concertzaal Emile van Leenen Piano's en Vleugels

Lammermarkt 59

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen