Xavier Boot speelt Xavier & Sinta (Glass & Gamelan)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Concertzaal Emile van Leenen Piano's en Vleugels

Lammermarkt 59

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Xavier Boot speelt Xavier & Sinta

Over dit evenement

Pianist Xavier Boot (1989) groeide op in een kunstenaarsfamilie. Zijn moeder was toevalligerwijs bij de opera Einstein on the Beach van Philip Glass terecht gekomen nog ver voor Xavier's geboorte. Dit was sindsdien haar favoriete muziekstuk. Toen in 2012 de opera naar Amsterdam kwam greep Xavier zijn kans en had eveneens de ervaring van zijn leven. Later ontmoette hij Philip Glass een paar keer en trad ook samen op bij zijn concert Philip Glass & Friends.

Xavier speelde in alle belangrijke klassieke concertzalen van het land en trad op in diverse landen in Europa, Azië en Noord-Amerika.

Zijn muziek is gebruikt in films, documentaires (Buitenkampers, Netflix) en live in het theater (met Astrid Seriese). Hij werkt samen met YAN (Jan van Eerd) en speelt in de Indie pop band ‘NOW.’

Xavier’s solo piano composities zijn beïnvloed door klassieke grootmeesters in de muziek en hedendaagse componisten. De muziek is contemplatief en tegelijkertijd vol emotie. Naast solo piano schrijft hij voor combinaties met electronica.

Sinta Wullur (1958) is een Indonesisch-Nederlandse componiste / musicus gespecialiseerd in gamelan muziek.

“Gamelan” is een traditionele muziekstijl in Indonesië en de benaming van zowel de muziekinstrumenten zelf als de bespelersgroep. Sinta heeft diverse stukken gecomponeerd met invloeden van de gamelan, die te typeren zijn als Minimal Music. Wullur combineert Oosterse en Westerse muziek in haar composities en heeft de chromatische gamelan ontwikkeld waar ze succes mee oogstte op het Holland Festival, Minimal Music Festival en in festivals in het buitenland. De muziek van Philip Glass is tevens te typeren als Minimal Music en Sinta en Xavier hebben eerder al een concert Glass & Gamelan gegeven wat dubbel uitverkocht was. Voor deze editie zullen zij ook een combinatie van piano en Gamelan verzorgen met muziek van Glass, Boot en Wullur.

Dit concert is een onderdeel van vier concerten van de reeks 'Xavier Boot speelt...'. in Leiden. Op zondag 2 februari speelt Xavier Boot het concert Xavier & YAN. Op zondag 1 maart speelt Xavier Boot met NOW (Féline Spiegel en Jasper Itturospe). En op 3 mei speelt Xavier Boot Solo. De rode muzikale lijn door de vier concerten is de muziek van Philip Glass. Naast Glass worden diverse andere componisten uitgevoerd door Xavier en zijn muzikale vrienden.

Organisatie: Cor Knoester / Hommage Philip Glass

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Concertzaal Emile van Leenen Piano's en Vleugels

Lammermarkt 59

2312 CM Leiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen