YAN Collegetour met Berend Roorda

Venster Acties

YAN Collegetour met Berend Roorda

Meld je nu aan voor de collegetour met Berend Roorda, jurist en universitair docent van het jaar 2019.

Door Young Alumni Network, University of Groningen

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 18 mrt. 2021 11:30 - 12:30 PDT

Locatie

Online

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Over dit evenement

Noor Vloeimans, Verslaggeefster bij RTV Noord, legt Berend Roorda het vuur aan de schenen over demonstratierecht, outlaw motor gangs, blokkeerfriezen, boerenprotesten, judo, All Ears Groningen, ....Tijdens deze online editie staan de vragen van jonge RUG-alumni centraal. Je kunt je vraag direct indienen via het aanmeldformulier bij de ticket, maar je kunt dit onderdeel ook later invullen. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus wacht niet te lang. De meest originele vraag krijgt een prijs. 

De digitale inloop start vanaf 19.15 uur. De bijeenkomst zelf duurt van 19.30 tot 20.30 uur.

Berend Roorda is werkzaam als universitair docent bij faculteit Rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en als onderzoeker binnen het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid. Hij verdiept zich in het spanningsveld tussen grondrechten met betrekking tot het zich verzamelen, uiten en actievoeren op politiek of maatschappelijk gebied en de handhaving van de openbare orde. Denk hierbij aan betogingsvrijheid, verenigingsvrijheid, vergadervrijheid, godsdienstvrijheid, stakingsvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Sinds 2011 behoorde Berend tot de nationale selectie judo. Naar aanleiding van zijn studieresultaten gecombineerd met zijn sportprestaties won hij in 2011 de Groninger Universiteitsfonds Award als meest excellente student van de faculteit Rechtsgeleerdheid. In 2016 promoveerde hij op het recht om te demonstreren en in 2019 won hij de docent van het jaar verkiezingen.

Noor Vloeimans Is verslaggeefster politie en justitie bij RTV Noord. Daarvoor werkt ze bij o.a. de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad en het Dagblad van het Noorden. Noor studeerde Engelse taal en cultuur en journalistiek aan de RUG.

Over de organisator

The University of Groningen (UG) has established the Young Alumni Network (YAN) to offer alumni up to the age of 35 a professional and social network. It is important to the UG that after graduation alumni will stay in touch with both the University and each other. The network support young alumni to work on their career.