€ 8,83

Yori Swart (Huiskamerconcert)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Op Zondagmiddag 7 oktober 2018 komt Yori Swart voor een huiskamerconcert naar de Cactus, deur open vanaf 14.00uur, showtime 15.00uur, Entree €7,50.
Yori werd bij ons geïntroduceerd door Matthew Crosby (van de The Common Linnets) tijdens zijn optreden afgelopen maart. Het publiek en wij waren direct onder de indruk! En niet alleen wij want ondertussen is ze door Ilse Delange gevraagd voor haar begeleidingsband. Daarom zijn we zeer verheugd dat ze toch nog een plekje voor een Cactus Huiskamerconcert heeft gevonden!
Biografie:
Singer-songwriter Yori Swart (27) won in 2011 de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Performers Pop NL Award. Haar markante gitaarstijl waarbij ze blues, folk en pop mengt in een bijzondere finger-picking stijl, is ronduit opmerkelijk en virtuoos te noemen. Januari 2012 maakt Yori indruk op het Noorderslag Festival, gevolgd door de release van haar gelijknamige debuutalbum in februari. Het gevolg; ‘Serious Talent’, ‘Album van de Week’, de single ‘I Say Nothing’ op de playlist van 3FM, een enorme hoeveelheid pers en een groot aantal optredens op de Nederlandse radio en televisie.
Ondanks haar nog relatief jonge leeftijd heeft Yori Swart al honderden honderd concerten op haar naam staan, zowel solo als met band. Ze toerde uitgebreid door Nederland, vele maanden door Engeland, Scandinavië en Noord Amerika en was te zien als headliner op het European Music Festival in Vietnam en als voorprogramma bij o.a. Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel.
In maart 2013 volgt haar EP ‘Weigh In Weigh Out’. Na een tour in Nederland en Engeland vertrekt Yori begin 2014 naar de Verenigde Staten voor schrijf- en opnamesessies in Los Angeles en Nashville. Ze werkt er samen met o.a. Lori Liebermann en Freebo. Met producer J.J. Blair en de muzikanten van o.a. Bonnie Raitt en Stevie Nicks neemt ze de EP ‘Golden Ticket’ op, die verschijnt in september 2014, gevolgd door een tour met de Belgisch artiest Milow.
Vanaf 2015 werkt Yori aan haar tweede langverwachte studioalbum, getiteld ‘September’. Bijgestaan door producer Mark van Bruggen en in nauwe samenwerking met de Engelse singer-songwriter en producer Fin Greenall (Fink) worden liedjes opgenomen op diverse locaties, waarbij zelfs een gehele studio wordt ingericht in een oude gevangenis.
“Gek genoeg heb ik me nooit zo vrij gevoeld als in de gevangenis. Er gaat niets boven de natuurlijke sound en reverb van een speciale plek en als je goed luistert voel je dat je bij elk nummer weer op een nieuwe plek bent”, aldus Yori.
Ook voor het schrijven van de liedjes op dit nieuwe album zocht Yori de samenwerking met gelijkgestemden. Zo schreef ze onder andere wederom met de Amerikaanse Lori Lieberman en de uit Noorwegen afkomstige singer-songwriter Thomas Dybdahl.
Yori Swart: “Voor dit album heb ik samengewerkt met een groot aantal buitenlandse en Nederlandse singer-songwriters die ik zeer respecteer, zij waren het die mij elke keer weer uitdaagden om meer de extremen op te zoeken in zowel productie als tekst. Met dit album heb ik geprobeerd zowel een diepe artistieke sfeer als een herkenbaar popgeluid neer te zetten. Het zijn wat mij betreft dan ook liedjes die je op meerdere manieren kunt ondergaan; als een moment voor jezelf, door gewoonweg even weg te dromen maar ook dansend en vol energie”.
Het album ‘September’ gaat over oogsten en nieuwe mogelijkheden. September is een spannende maand, nog vol in de warme zon maar reeds kijkend naar de donkere lucht in de verte die winter heet. Precies zo voelt ook de spanning op dit werkelijk bijzondere album.
‘September’ bevat 10 volwaardige popsongs van een uitzonderlijk hoog niveau waarbij Yori ook alle gitaarpartijen voor haar rekening neemt. Het album verscheen op 29 september 2017. In het voorjaar van 2018 volgt een nieuwe club tour tour door Nederland en zal het album worden uitgebracht in zowel Duitsland, Frankrijk als in de Verenigde Staten en Canada.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Café de Cactus

37 Pastoriestraat

7551 DJ Hengelo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen