YPF Young Virtuosi | Alexandra Kaptein

Venster Acties

YPF Young Virtuosi | Alexandra Kaptein

Jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische Russische pianist Youri Egorov.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op zo. 2 apr. 2023 15:00 CEST

Locatie

De Duif 756 Prinsengracht 1017 LD Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Programma:

L. v. Beethoven: Piano Sonate No. 30, Op. 109

F. Schubert / F. Liszt: uit Winterreise S.561, ‘Der Lindenbaum’

F. Liszt: Deux légendes S. 175

– St. François d’Assise: La prédication aux oiseaux

– St. François de Paule marchant sur les flots

F. Liszt: Variationen über ein Motiv aus der Kantate ‘Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen’ von J. S. Bach, S. 180

Stichting The Young Pianist Foundation (‘YPF’) presenteert een serie concerten in De Duif voor jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de kans krijgen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Jonge top-pianisten zullen tijdens deze bijzondere concerten spelen op de vleugel van de legendarische Russische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Alexandra Kaptein (1999, Nederland) begon op 5-jarige leeftijd met pianolessen. Op zesjarige leeftijd won ze al haar eerste prijs op het pianoconcours ‘Jugend musiziert’ in Duitsland. Dit was het begin van een lange reeks van nationale en internationale pianoconcoursen door heel Europa. Zo won ze de eerste prijs van het ‘Von Bremen Pianoconcours’ in Dortmund, Duitsland en van de ‘EPTA International Piano Competition’ 2016 in België en won ze de eerste prijs en publieksprijs in de International Piano Competition for Young Musicians’ in Enschede. In 2017 won zij de eerste prijs, publieksprijs en Franz Liszt Prijs in de finale van ‘Koffie bij de Piano’ in Den Bosch, Nederland. In 2018 won Alexandra de eerste prijs en speciale juryprijs in de finale van de ‘Geertruidenberg Klassieke competitie’. En in 2019 won ze ook de eerste prijs in de Internationale Competitie in Val Tidone ‘Silvio Bengali’ Italië.

Alexandra neemt deel aan vele masterclasses en muziekfestivals in Griekenland, Italië, Polen en Duitsland en treedt op in soloconcerten in Nederland en Duitsland. Ook trad ze op bij de Nederlandse radiozender van Radio 4 (AVRO/TROS).

Sinds 2019 studeert ze bij Frank van de Laar. In 2020 studeerde Alexandra cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en momenteel doet ze haar Masters’ bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam, Nederland. In 2020 is Alexandra ook nog begonnen aan een tweede bachelor, Theorie der Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en werkt ze deels als correpetitor in ArtEZ Conservatorium Zwolle. In oktober 2022 trad Alexandra toe tot het bestuur van de Franz Liszt Vereniging in Nederland.

Mocht het betalen om welke reden dan ook niet lukken, dan kunt u een mail sturen naar info@ypf.nl met de vraag een kaart/meerdere kaarten te reserveren en bij de deur te betalen.

Over de organisator

€ 0 – € 25