YPF Young Virtuosi | Juan Pedro Garcia Oliva

Venster Acties

YPF Young Virtuosi | Juan Pedro Garcia Oliva

Jonge top-pianisten spelen op de vleugel van de legendarische Russische pianist Youri Egorov.

Door Stadsherstel Amsterdam

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op zo. 4 jun. 2023 15:00 CEST

Locatie

De Duif 756 Prinsengracht 1017 LD Amsterdam Netherlands

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

Stichting The Young Pianist Foundation (‘YPF’) presenteert een serie concerten in De Duif voor jonge top-pianisten, de ‘Young Virtuosi’, waarin zij de kans krijgen hun vakmanschap verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Jonge top-pianisten zullen tijdens deze bijzondere concerten spelen op de vleugel van de legendarische Russische pianist Youri Egorov, die op 33-jarige leeftijd in Amsterdam overleed.

Deze keer verwelkomen we Juan Pedro García Oliva, de winnaar van de YPF European Piano Competition 2022.

Juan Pedro García Oliva (2001, Spanje) begon op achtjarige leeftijd met piano te studeren aan de muziekschool. In 2013 startte hij met zijn studie aan het Conservatorium van Jerez de la Frontera, waar hij les kreeg van Eduardo Rodríguez. Sinds 2019 is Juan Pedro student aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Frank van de Laar.

Hij volgde masterclasses van musici als Eugene Indjic, James Giles, Chang-Rok Moon, Juan Lago, Boris Berman, David Kuyken, Miguel A. Ortega Chavaldas, Alexander Kandelaki, Manuela Gouveia, Kennedy Moretti, Robert Kulek, Patrín García- Barredo en Anna Fedorova.

Juan Pedro is meerdere malen in de prijzen gevallen bij competities: 1e prijs bij ‘Concurso Jóvenes Intérpretes’ in Jerez de la Frontera (Spanje), 1e prijs bij ‘Concurso Nacional de Piano Diputación de Albacete’ in Albacete (Spanje), 1e prijs op ‘Concurso Jóvenes Intérpretes’ in Osuna (Spanje), 1e prijs op ‘Concurso de Piano Ciudad de Sevilla’ in Sevilla (Spanje), 1e prijs op ‘Orbetello Piano Competition’ in Orbetello (Italië), prijs ‘Antena 2/ ACIM’ in Óbidos (Portugal), 2e prijs op ‘Concurso Internacional de Interpretación Intercentros Melómano’ in Alicante (Spanje) of 2e prijs op ‘Concurso Música de Cámara Francisco Guerrero’ in Sevilla. In februari 2022 ontving hij de 1e prijs, de publieksprijs, de prijs voor de beste uitvoering van kamermuziek en de prijs voor de beste uitvoering van Reza Navamar's Ti'afa'a tijdens de YPF European Piano Competition - Grand Prix Youri Egorov 2022 in Amsterdam.

Hij speelde op belangrijke podia in Spanje, zoals ‘Teatro Villamarta’ in Jerez de la Frontera, ‘Palacio de San Telmo’ in Sevilla, ‘Centro Cultural la Asunción’ Albacete, ‘Auditorio Nacional de Música’ in Madrid en ‘ ADDA’ auditorium in Alicante.

Sinds november 2020 heeft hij een Grotrian-Steinweg vleugel in bruikleen gekregen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Juan Pedro wordt ondersteund door verschillende instellingen die hem helpen zijn studie in het buitenland voort te zetten, waaronder de beurs aangeboden door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur van ‘Junta de Andalucía’, ‘Musici van Morgen’ en de beurs aangeboden door ‘Juventudes Musicales de Madrid’, die hem door de koningin Sofia van Spanje werd overhandigd.

PROGRAMMA

W.A. Mozart - Rondo in A minor, K.511

R. Schumann - Fantasie in C major, Op. 17

I. Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen

II. Mäßig

III. Langsam getragen

I. Albéniz - Iberia, book IV

I. Málaga

II. Jerez

III. Eritaña

Mocht het betalen om welke reden dan ook niet lukken, dan kunt u een mail sturen naar info@ypf.nl met de vraag een kaart/meerdere kaarten te reserveren en bij de deur te betalen.

Foto: Foppe Schut

Over de organisator