€ 7,50

Zeezeiler Henk de Velde vertelt...

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

IJmuider Zee- en Havenmuseum

55 Havenkade

1973 AK IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat met onder meer lezingen, tentoonstellingen, gratis rondleidingen en prijsvragen.

Solozeiler Henk de Velde komt op zondag 17 maart vertellen over zijn bijzondere reizen.

Henk heeft vaker lezingen in IJmuiden gegeven en ook in het museum. Mensen zouden kunnen denken dat ze hetzelfde te zien en te horen krijgen, maar dat is niet zo. Voor de pauze zal het herkenbaar zijn, want dan vertelt Henk over ‘de Zee, mijn Leven’, zijn 6 wereldreizen, maar ook over de tochten die hij heeft gemaakt met zijn huidige boot, de Solitario naar Spitsbergen en Galicië.

Na de pauze is alles anders. Dan neemt Henk de toehoorders mee naar Alaska en British Columbia. Hier was hij in 2008 ook met de Juniper. Wat hem toen overkwam was de aanleiding om hier vorig jaar weer naar toe te gaan. Deze keer niet met zijn eigen boot, maar juist wel met schepen want dit gebied is een land zonder wegen. Alles gaat per boot, groot en klein. Wat hem vooral naar dit gebied trok was de grootsheid van de natuur. Hij voer door onbekende landschappen. Zelfs de zon scheen hier anders. Aan de rand van een eindeloze diepe fjord keek hij uit over de zinderende leegte.

De ervaring was rauw en fascinerend. Dat alles laat hij zien aan de hand van veel dia's.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

IJmuider Zee- en Havenmuseum

55 Havenkade

1973 AK IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen