Zelf letters drukken op de drukpers!

Zelf letters drukken op de drukpers!

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

Centrale Bibliotheek

Spui 68

2511 BT Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Kom zelf experimenteren met taal, letters en gedichten, geïnspireerd op dadaïstische klankgedichten! Gebruik hiervoor een echte drukpers.

Over dit evenement

Experimenteren met taal, letters en gedichten geïnspireerd op dadaïstische klankgedichten. DADA? Vroeger waren er kunstenaars die vonden dat in een gedicht alles moest kunnen. Er waren geen regels; woorden en zinnen mochten door elkaar gebruikt worden of verdwenen zelfs helemaal. Die kunstenaars hoorden bij een groep die zichzelf DADA noemde. DADA is wat een baby zegt en betekent JAJA in het Russisch. De DADA kunstenaars wilden speels zijn als kinderen, en alle regels van volwassenen en taal overboord gooien. Kunstenaars hielden zich bezig met het gebruik van voorwerpen die al bestonden, maar zij maakten er net iets anders van dan de oorspronkelijke functie, bedoeling of betekenis.

KLANKGEDICHT? Een klankdicht is een gedicht waarbij de betekenis geheel is losgelaten en alleen de klank een rol speelt. Een gedicht hoeft niet altijd een rijtje woorden en zinnen te zijn, zoals we gewend zijn. Je kunt er ook iets anders mee doen: bijvoorbeeld een vorm mee maken. Een Dada-gedicht is niet alleen maar om te lezen. Je kunt er ook naar kijken.

Kom zelf letters maken onder bezielende leiding van een prof! Deze workshop is geschikt voor iedereen, van 7 tot 97 jaar!

Delen met vrienden