€ 5
Zero Waste Fietstour Alphen aan den Rijn

Zero Waste Fietstour Alphen aan den Rijn

Venster Acties en details

€ 5

Datum en tijd

Locatie

Winkelcentrum Herenhof (verzamelen bij de fietsenstalling tussen de Jumbo en de schoenmaker).

Herenhof

2402 CX Alphen aan den Rijn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat gaan we doen?

– Gidsen Gerben en Kristy hebben een mooie fietstour langs Zero Waste locaties in Alphen aan den Rijn voor je samengesteld, winkelcentrum de Herenhof en de Ridderhof. Deze gidsen proberen te leven met minder afval en hebben in hun zoektocht toffe lokale ontdekkingen gedaan. Ze delen graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

- Na afloop, rond 11.30 uur, is er in de bibliotheek de mogelijkheid om onder het genot van een kop koffie of thee na te praten en ideeën uit te wisselen met de andere deelnemers. Dit werd de vorige keer zeer gewaardeerd door de deelnemers.

Wat neem je mee?

- Je fiets!

- Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor enkele aankopen onderweg;

- Een eigen koffiemok.

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

- Het is mogelijk om kleine aankopen te doen onderweg, leuk juist! Wil je uitgebreid shoppen, dan is het wellicht beter om op een later moment nog eens terug te komen, of aan het einde van de tour.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in Week Zonder Afval, waarin we samen met MilieuCentraal optrekken.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen