Zero Waste Fietstour Enschede

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Enschede

Diverse aanhaakpunten!

Enschede

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat gaan we doen?

– Onze 3 gidsen van Zero Waste Enschede hebben een informatieve en inspirerende fietstour voorbereid, langs verschillende Zero Waste locaties in en om Enschede. Ze delen graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

- Eén tot twee dagen voor aanvang krijg je van ons de route toegestuurd via email. De route is een ronde (je eindigt waar je begonnen was), waar verschillende highlights op te vinden zijn. Je start op het punt dat het dichtst bij jouw huisadres ligt. Zo lukt het om veel mensen tegelijk op pad mee te nemen, en toch de groepsgrootte klein te houden.

- De gidsen wachten je onderweg op op verschillende locaties, en beantwoorden al je vragen over afvalvrij leven. Ook ontmoet je onderweg veel fijne duurzame ondernemers, die graag hun verhaal vertellen. En wie weet staat er ergens een lekker kopje koffie voor je klaar? Laat je inspireren!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee".

– Omdat iedereen op een ander punt in de route start, zijn de groepjes heel klein. Zo kun je al je persoonlijke vragen stellen, en houden we het veilig.

Wat neem je mee?

- Je fiets;

- De route die je van ons krijgt toegestuurd. Digitaal op je telefoon/tablet, of zelf uit te printen;

- Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;

- Een beker voor koffie of thee;

- Mondkapje (liefst herbruikbaar).

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- Omdat de tour individueel is, en je niet met een groep tegelijk op pad gaat, kom je weinig in direct contact met anderen. Houd er zelf rekening mee (als je samen met anderen fietst, of onderweg tegenkomt) dat de maximale groepsgrootte 4 personen is.

- Houd voldoende afstand. Ga niet met teveel mensen in de winkels. Als de winkels klein zijn wacht een deel van de deelnemers buiten of komt de ondernemer naar buiten om iets te vertellen.

- We vragen je een (wasbaar) mondkapje mee te nemen en te gebruiken. Ook hebben we handgel bij ons.

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we no shows willen voorkomen en graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in de Week Zonder Afval en is een samenwerking met MilieuCentraal en WAAR.

Datum en tijd

Locatie

Enschede

Diverse aanhaakpunten!

Enschede

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Organisator Zero Waste Nederland

Organisator van Zero Waste Fietstour Enschede

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen