€ 5
Zero Waste Fietstour Uden

Zero Waste Fietstour Uden

Venster Acties en details

€ 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

't Handelshuys - voor maken & zaken

2 Udenseweg

5405 PA Uden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat gaan we doen?

– Mascha van Duurzame Keuzes begeleidt een informatieve en gezellige fietstour langs Zero Waste locaties in en om Uden. Mascha leeft al enige tijd afvalarm. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

- Na de tour drinken we nog koffie samen. Een momentje om alles te laten bezinken en na te praten. Dat wordt altijd heel positief beoordeeld.

– De groepjes zijn heel klein zodat je al je persoonlijke vragen kunt stellen.

Wat neem je mee?

- Je fiets;

- Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes;

- Een beker voor koffie of thee.

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- We houden voldoende afstand. Dat is mede afhankelijk van wat iedereen zelf prettig vindt, inclusief de ondernemers waar we langs gaan.

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- Zit de tour met gids vol? Je kunt je ook aanmelden voor de 'Zelf op Pad'-tour. Dan kun je vooraf bij de gids een handleiding op papier ophalen en zelf op pad gaan. Wel zo gemakkelijk! Dit is op donatiebasis.

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat de groepjes heel klein zijn, en we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in Week Zonder Afval, waarin we samen met MilieuCentraal optrekken.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

't Handelshuys - voor maken & zaken

2 Udenseweg

5405 PA Uden

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen