Donatie
Zero Waste tour Enschede - Zelf op pad

Zero Waste tour Enschede - Zelf op pad

Venster Acties en details

Donatie

Datum en tijd

Locatie

Het Stroink 64 (repair cafe)

64 Het Stroink

7542 GT Enschede

Netherlands

Kaart bekijken

Leer afvalvrij winkelen en ga zelf op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Onze gids Annelies heeft een toffe route voor je uitgestippeld!

Wat gaan we doen?

– Annelies heeft een mooie wandeltour langs Zero Waste locaties in Enschede voor je samengesteld. Annelies leeft zelf al enige tijd met weinig afval en heeft in haar zoektocht toffe lokale ontdekkingen gedaan. Ze deelt graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen.

- Je ontvangt op het afgesproken tijdstip (tussen 10:00 en 12:00) van haar een handleiding met deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Je gaat vervolgens zelf daarmee op pad. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– De route bestaat uit ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je gaat langs toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

- Let op: De startlocatie ligt uit de route. Dat is expres, want het is een duurzame plek met een verhaal en er valt iets te zien. De rest van de locaties liggen meer in het centrum.

Wat neem je mee?

- Goede schoenen;

- Een fiets: De startplek ligt verder weg van de overige locaties in het centrum;

- Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor aankopen onderweg;

- Een beker voor koffie of thee (niet noodzakelijk).

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- Wees op tijd. Arriveer je na 12:30? Dan is Annelies niet meer op de locatie en kun je de handleiding niet meer van haar ontvangen.

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in Week Zonder Afval, waarin we samen met MilieuCentraal optrekken.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen