Zero Waste tour Rotterdam - Zelf op pad

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Leer afvalvrij winkelen en ga zelf op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Onze lokale experts hebben een toffe route voor je uitgestippeld!

Wat gaan we doen?

– Samen met de duurzame experts van BlueCity hebben we een informatieve route langs Zero Waste locaties in Rotterdam voor je samengesteld. In BlueCity word je opgevangen door lokale helden en circulaire ondernemers. Je ontvangt op het afgesproken tijdstip een routekaart met deze favoriete adressen, op een leuke uitgestippelde route. Je gaat vervolgens zelf daarmee op pad.

- Je kunt zelf kiezen of je de route wandelt of fietst. Ook kun je zelf stops toevoegen of juist overslaan. Zo is de tour helemaal passend bij jou!

- In de tour zijn allemaal adressen opgenomen waar je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– De route bestaat uit ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je gaat langs toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben (en wie weet hebben ze nog iets lekkers voor je klaar staan). Laat je inspireren!

Wat neem je mee?

- Je fiets, en/of goede wandelschoenen;

- Je eigen boodschappentas(sen), potjes, bakjes en zakjes voor aankopen onderweg;

- Een beker voor koffie of thee;

- Mondkapje (liefst herbruikbaar).

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- Omdat de tour individueel is, en je niet met een groep op pad gaat, kom je weinig in contact met anderen. Houd er zelf rekening mee dat de maximale groepsgrootte 4 personen is.

- Houdt voldoende afstand. Ga niet met teveel mensen in de winkels. Als de winkels klein zijn wacht een deel van de deelnemers buiten of komt de ondernemer naar buiten om iets te vertellen.

- We vragen je een (wasbaar) mondkapje mee te nemen en te gebruiken.

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- Wees op tijd. BlueCity is speciaal voor ons open. :)

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat de groepjes heel klein zijn, en we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in de Week Zonder Afval en is een samenwerking met MilieuCentraal en WAAR.

Datum en tijd

Locatie

BlueCity

100 Maasboulevard

3063 NS Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Organisator Zero Waste Nederland

Organisator van Zero Waste tour Rotterdam - Zelf op pad

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen