Zero Waste Wandeltour Alphen aan den Rijn

Zero Waste Wandeltour Alphen aan den Rijn

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Datum en tijd

Locatie

Bibliotheek Rijn en Venen

10 Aarkade

2406 BV Alphen aan den Rijn

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Leer afvalvrij winkelen en ga mee op Zero Waste tour!

Over dit evenement

Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Wil je anderen ontmoeten die ook graag minder plastic gebruiken? Ga dan met ons mee op pad!

Wat gaan we doen?

– Gidsen Patricia, Nora en Diana hebben een informatieve tour langs Zero Waste locaties in Alphen aan den Rijn voor je samengesteld. Patricia, Nora en Diana proberen te leven met minder afval en hebben in hun zoektocht toffe lokale ontdekkingen gedaan. Ze delen graag met jou bij welke adressen je terecht kan met je eigen verpakkingen, en waar je plasticvrije producten kan kopen. Samen bezoeken jullie deze favoriete adressen op een leuke uitgestippelde route. Zo krijg je als deelnemer de fijnste tips en is afvalvermindering helemaal niet zo moeilijk meer!

– We bezoeken ten minste 5 locaties, met een divers aanbod, zoals bulk/drooggoed, vers aanbod/toko/groenten, lunchroom/koffiezaakje. Deze locaties kun je ook na de tour herkennen aan de Zero Waste raamsticker, met daarop "Neem gerust je eigen verpakking mee". Je ontmoet toffe duurzame ondernemers die vaak ook een goed verhaal te vertellen hebben. Laat je inspireren!

- Na afloop (van ca. 11.30 tot 12.00 of 12.30 uur) is er in de bibliotheek de mogelijkheid om een kop koffie of thee te drinken en na te praten en ideeën uit te wisselen met de andere deelnemers.

- We gaan deels wandelen en deels fietsen, dus neem je fiets mee!

Wat neem je mee?

- Goede schoenen;

- Je fiets;

- Je eigen boodschappentas(sen), en herbruikbare potjes, bakjes en zakjes, voor enkele aankopen onderweg;

- Neem een eigen koffiemok mee om bij Bagels & Beans een kopje koffie/thee te kopen aan de start van de tour (op eigen kosten).

- Evt. Mondkapje (liefst herbruikbaar).

Tour en Corona?

Natuurlijk houden wij ons ook aan de actueel geldende Corona-regels. Hoe doen we dat?

- We houden voldoende afstand. We gaan niet met teveel mensen in de winkels. Als de winkels klein zijn wacht een deel van de deelnemers buiten of komt de ondernemer naar buiten om iets te vertellen.

- We noteren van alle deelnemers een emailadres, zodat we je kunnen bereiken mocht het nodig zijn, ook na afloop.

- Het spreekt voor zich dat je thuis blijft als je niet fit bent.

En verder:

- De tickets zijn non-refundable (geen terugbetaling mogelijk). We zijn een zeer kleine burgerorganisatie en doen alles vrijwillig. Wanneer je toch niet kunt deelnemen zien we je ticketprijs als een donatie aan dit initiatief. Dan vervalt je ticket en gaat deze naar iemand op de wachtlijst. Dit doen we omdat we graag het maximale aantal deelnemers daadwerkelijk mee kunnen nemen.

- Het is mogelijk om kleine aankopen te doen onderweg, leuk juist! Wil je uitgebreid shoppen, dan is het wellicht beter om op een later moment nog eens terug te komen, of aan het einde van de tour.

- De Zero Waste Tours vinden plaats in European Week of Waste Reduction (EWWR).