Zie de mens, Hoogeveen

Venster Acties

Zie de mens, Hoogeveen

De voorstelling is ism het Diaconaal Platform Hoogeveen en mogelijk gemaakt door de Gem. Hoogeveen, Stichting ONE en het PB Cultuurfonds

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt 'de Opgang' 105 Alteveerstraat 7906 CD Hoogeveen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Op 16 december in de Opgang te Hoogeveen, wordt de theatervoorstelling Zie de mens opgevoerd. Hiervoor wordt de kerkzaal omgetoverd tot theater. Er zijn 9 acteurs die elk op een eigen podium staan. De toeschouwers zitten daar midden tussenin, op 1,5 meter van elkaar. Zo is de voorstelling coronaproof en toch intiem.

Zie de mens wordt voor u gespeeld door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting. Wij zijn een multicultureel theatercollectief van mensen aan de voet van de maatschappelijke ladder en theatermakers. Wij nemen u mee op een poëtische reis door de Nederlandse samenleving, zoals deze door ons gezien en beleefd wordt. Zie de mens is een persoonlijk document gebaseerd op autobiografische geschiedenissen uit ons leven. Zo brengt de theatervoorstelling op een authentieke manier een wereld over het voetlicht, die gewoonlijk ongezien en ongehoord blijft.

Zie de mens is een bijzondere theaterervaring waarmee wij onze kennis van armoede delen. Daarmee hopen wij mensen te inspireren samen te bouwen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen zich thuis en veilig voelt, en gerespecteerd wordt in zijn menselijke waardigheid.

Enkele reacties van toeschouwers:

“Een heel sterke voorstelling. Bijzonder hoe de spelers een levensecht verhaal vertolken. Soms confronterend, dan weer kunstzinnig”.

“Fantastische voorstelling!! Goed acteerwerk, creatief concept. En bovenal het thema Zie de mens. Een hartverscheurende oproep om in de systeemwereld ondergeschikt te maken aan de menselijke maat.

“ZEER DE MOEITE WAARD, om verschillende redenen: de authenticiteit van de verhalen die door de ervaringsdeskundigen worden verteld; de fantastische tekstregie; het gedreven spel; de prachtige vormgeving”.

“Het is een rake voorstelling die mij ook echt heeft geraakt.”

Afbeelding van Zie de mens, Hoogeveen
Afbeelding van Zie de mens, Hoogeveen